BARCELONA: Andreas Thorkildsen feiret sitt imponerende EM-gull ut i de små timer i natt. På fasjonable Mellow Beach Club i Barcelona var 75 av de viktigste folkene i friidretts-familien samlet for å hylle sin store gullkalv.

— Først og fremst må jeg ha mat. Jeg har ikke spist siden klokken fire i dag, sa Thorkildsen da han - sammen med kjæresten Christina Vukicevic og trener Åsmund Martinsen - ankom festen rundt midnatt, som sistemann.

- Utrolig sliten

Men først vanket det champagne på festens midtpunkt. Deretter skulle tv-kanaler og pressen ha sitt.

— Nå er jeg utrolig sliten. Det har gått i ett siden i dag morges, sier den ferske europamesteren, på et tidspunkt da han bare så vidt hadde startet gullfeiringen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

GRATULASJONER: Pappa Tomm gratulerer Andreas Thorkildsen, som kom på fest sammen med samboer Christina Vukicevic. (Foto: Scanpix) Foto: Scanpix

Både pappa Tomm, moren Bente Amundsen og storebror Christian Thorkildsen var på plass — foruten norske EM-deltakere, friidrettsledere og sponsorer. Alle ville de sole seg i glansen av den mannen som hadde tatt sin femte internasjonale mesterskapstittel.

Storebror mobbet

Men ikke uten kamp. Den 22-årige Matthias de Zordo presset Thorkildsen til det ytterste da han kastet 87,81 meter i det andre kastet. Det var den samme tyskeren som slo Thorkildsen i europacupen i Bergen i juni - og Thorkildsen var mektig imponert. Selv kastet han 88,37 meter.

— Min bror har mobbet med siden jeg ble slått av de Zordo i Bergen for at jeg tapte for en som kaster med venstre. Det kunne jeg selvsagt ikke godta en gang til, humret Thorkildsen - som mener både broren og de Zordo er "feilhendte".

Så hadde mediene fått sitt - og festen fikk fortsette ut i de små timer.

Opsjon

Sponsorsjef Jacob Lund var også tilstede, og smilte like bredt som han har gjort i fem tidligere mesterskap.

— Vi (DnB NOR) har opsjon på forbundet og Andreas så lenge vi vil. Vi har for øvrig forhøyet forbundsavtalen, men det er fordi vi vil at forbundet selv skal betale bonuser. Ellers så blir det så ugreit for oss å budsjettere, sier Lund til Aftenposten.

Sponsorsjefen var mektig imponert over sørlendingen.

— Dette er som å stå på siste stående og plaffe ned alle fem! ”Second place is the first looser”, har Andreas sagt til meg mange ganger. Du verden som den mannen leverer!

FEMTE GULL: Også mamma Bente stilte i rekken av gratulanter. (Foto: Scanpix) Foto: Scanpix