KRISTIANSAND: Fredag kveld strømmet smokingkledde kristiansandere til Fønix for å se den nye James Bond-filmen. Skyfall er den 23. filmen som er laget om den britiske agenten, som tilsynelatende er like populær 50 år etter at Dr. No nådde kinolerretet i 1962. — Dr. No er nok fremdeles favoritten, sier Bjørn Lossius, som sier han har fått med seg samtlige filmer på kino.

— De første måtte vi snike oss inn på, men jeg har sett alle tror jeg, sier 60-åringen.

Ved 18-tiden fredag var kveldens to forestillinger på Fønix så godt som utsolgt. Begge gikk i den største salen, som har plass til rundt 600 publikummere.

Lossius hadde store forventninger til kveldens premiere, men selve filmopplevelsen var ikke det viktigste.

— Det viktigste er stemningen. Bond er Bond. Det hyggeligste er at kona kommer seg ut i penkjolen. Etterpå er det Bond-aften på Klubben, smiler Lossius.

Ekteparet var ikke de eneste som hadde fått på seg festantrekket. Stian Henriksen (20) og Chris Dani Nenningsland (18) hadde som mange andre fått på seg smokingen for anledningen. De gledet seg stort til den tredje Bond-filmen med Daniel Craig i hovedrollen.

— Den har jo fått gode kritikker. Jeg håper det er en skikkelig Bond-film. Altså noe annet en bare en god action-film, som de siste to. En god, gammel Bond-film med superskurker som overlever det meste, sier Nenningsland.