VENNESLA: — Jeg er alltid skeptisk og var i tvil om jeg skulle levere i barnehagen i dag, sier Karina Vatne Udø. Hun leverte sønnen Eivind (3), utkledd som Sabeltann, denne morgenen.

Vatne Udø er lege av yrke og mener det er all grunn til å ta e.coli-varianten EHEC på alvor.

Stoler på barnehagen

Tvilen hennes om å sende poden i barnehagen, avtok gjennom helgen. Lørdag ringte ledelsen i barnehagen og orienterte om smittefaren, og at to barn var blitt syke.

— Etter det som har skjedd, stoler jeg på barnehagen og er trygg på at de tar alle forholdsregler, sier Karina Vatne Udø.

Håvard Heggland og Sunniva Myhre leverte sønnen Aron (1), relativt trygge på at barnehagen har situasjonen under kontroll etter helgens nedvask av lokalene. De ble informert fredag kveld. Nyheten om e.coli ble også lagt ut på barnehagens hjemmeside.

Litt engstelig

LITT BEROLIGET: Håvard Heggland og Sunniva Myhre var i tvil om de skulle levere sønnen Aron i barnehagen. God informasjon fra barnehagen beroliget foreldrene. Foto: Frode Lindblom

— Når du hører om e.coli, så blir man naturligvis litt engstelig. Men jeg føler barnehagen og kommunen nå tar dette på alvor. De har jo også vasket ned hele bygget. Når jeg leste om det, så var jeg ikke i tvil om levere i Aron i barnehagen, sier Håvard Heggland. De er nærmeste nabo til den kommunale barnehagen på Smååsane med 90 barn. De synes informasjonen har vært god gjennom helgen.Trine Runden leverte datteren Tomine (2). Hun sier hun ikke har tenkt på e.coli mandag.

— Men jeg var engstelig søndag. Jeg har en nevø som går i barnehagen her, og han skal til legevakten i dag med løs mage, forteller Runden.Styrer i Smååsane barnehage, Marianne Wegge, møtte Fædrelandsvennen i døra. Hun ville ikke uttale seg og henviste oss til kommunalsjef Kristian E. Ropstad for uttalelser.

Møte i dag

TAR PÅ ALVOR: Karina Vatne Udø er lege og mener det er all grunn til å ta e.coli på alvor. Selv er hun trygg på at barnehagen tar alle forholdsregler, slik at ikke flere barn blir smittet. Her leverer hun sønnen Eivind. Foto: Frode Lindblom

Kommunelege Per Kjetil Dalane opplyser at representanter fra kommunens ledelse, mattilsynet, barnehagen og legesenteret skal møtes klokka 12.— Gjelder bekymringen deres bakteriespredning også i andre barnehager?

— Nei. Det er Smååsane som er aktuell nå, og der er to barn blitt syke, sier kommunelegen.

Han sier det er all grunn til å ta e.coli-varianten EHEC på alvor, men ikke få panikk.