GRIMSTAD : — Hvis jeg hadde vært så gal som han skal ha det til, så hadde jeg ikke sluppet ut av fengsel så raskt, sier sjåføren. Han angrer på at han slo, men forklarer sinnet sitt med at 21-åringen fra Grimstad kjørte på en måte som provoserte ham.

Lennart Simonsson har fortalt at han ble påkjørt bakfra av en Pajero-sjåfør, presset inn i autovernet og siden slått med 10 - 12 slag i ansiktet.

Historien fra motparten er slik:

Ifølge Pajero-sjåføren lå han bak en bil i cirka 90 kilometer i timen langs motorveien fra Lillesand til Grimstad da Simonsson passerte ham. Etter at Simonsson hadde kjørt forbi, la også han seg ut.

— Da jeg lå bak ham blinket han med bremselysene, før han plutselig hogg inn bremsen. Jeg klarte ikke å bremse raskt nok, og kjørte i ham bakfra, jeg skal innrømme det, sier mannen. Etterpå hevder han å ha blinket inn til siden, uten at Simonsson ville stoppe.

Så begynte en hasardiøs kamp som kunne endt katastrofalt. De to bilene ble kjørende ved siden av hverandre.

Ifølge Simonsson ble han presset inn i autorvernet. Skal vi tro Pajero-sjåføren, var det 21-åringen som presset først.

- Farlig

— Da ga jeg et dunk med bilen tilbake, sier den nå voldssiktede mannen. Simonsson føk inn i autovernet med sin BMW, og de stoppet begge like etterpå.

— Da gikk jeg ut av bilen, og slo ham en gang i hvert øye, sier mannen med den største bilen. Etter det skal han spurt hvorfor den unge sjåføren kjørte som han gjorde.

— Det er ikke noen lekeplass, men en motorvei der vi kjørte i nesten 100 kilometer i timen. Det er svært farlig, sier han. Etter å ha tilbrakt et døgn i fengsel, er han fortsatt irritert på den andre sjåføren. Han nekter for trusler, og sier han slo to ganger - ikke ti.

— Han fikk seg to knyttenever i ansiktet. Det var ikke bra. Jeg skulle ikke slått. Det var forkastelig gjort av meg, men om det hadde vært som han sa, så ville han fått mye større skader, sier sjåføren.

Ikke avhørt

Mannen satt mindre enn 24 timer i arresten i Arendal, og fikk dermed ikke oppnevnt forsvarer.

— Han har foreløpig ikke ønsket å bli avhørt. Han er anmeldt, og siktet for uaktsom kjøring og voldsutøvelse, opplyser politiadvokat ved Arendal politistasjon, Unni Guldberg.

— Nå avhører vi fornærmede og vitner, og de faktiske forhold kartlegges. Etter det vil det bli påtalemyndighetens vurdering hva reaksjonen mot mannen vil bli, sier hun.