KRISTIANSAND: Fædrelandsvennen vet at Scissor Sisters får æren av å avslutte den første kvelden på Nye Idrettsplassen tirsdag 3. juli. Musikksjef Jørgen Skauge nekter å bekrefte at bandet er booket, men innrømmer at han har store planer for nettopp åpningsdagen.

— Angående ryktene om headlinerne som går, vil vi ikke kommentere noe, men jeg kan bekrefte at vi jobber med to store navn på åpningsdagen av Idrettsplassen, sier Skauge, og legger til:

— Når vi først skal åpne vår nye storstue, så kan vi likegodt smelle til med to kanoner. Det er bare positivt å få mye besøk den første dagen.

Fædrelandsvennen har fra sikre kilder fått bekreftet at ett av disse bandene er Scissor Sisters!

Ikke vond vilje.

Det er ikke av vond vilje Jørgen Skauge venter med å bekrefte sine største navn. Tvert imot, bergenseren brenner etter å offentliggjøre godbitene sine, men han er bundet på hender og føtter av storebror i Danmark.

— Vi har mange band, men det er vanskelig å få bekreftet de største. Blant annet fordi de avventer Roskilde, som for første gang faller inn i vår uke, sier Skauge, og kommer med følgende garanti til sitt utålmodige publikum:

  • Vi slipper store navn så fort vi får muligheten til det.

Scissor Sisters fikk det til å koke på miniscenen «Odden» da de gjestet Quart i 2004. Kapasiteten var sprengt, og køen av dansekåte quartinger strakk seg helt opp til Bendiksbukta. Den gang var det monsterhiten «Take Your Mama» som fikk stivbeinte nordmenn til å hente fram sine mest vovete discomoves. Kombinasjonen av frekke liveshow, uhemmet flørting og rytmer fra 70- og 80-tallet virker å være en sikker vinner i Norge. Nå er de amerikanske discopop-homsene, som elsker teatralske liveshow med dragkostymer og partysminke, flyttet helt til topps på Quart-plakaten. Deres siste plate «Ta-Dah» og singelen «I Dont´t Feel Like Dancing» herjet norske dansegulv i fjor sommer 2006. Mew-delig.

En skikkelig fjær i hatten er det at Quart har sikret seg de danske kredrockerne Mew. Bendiksbukta er nemlig den eneste norske festivalscenen Mew kommer til å gjeste i sommer.

— Vi har garantert den eneste konserten i Norge, og trolig er vi alene i hele Skandinavia. Bandet prioriterer for tiden USA, der det virkelig begynner å løsne for dem, sier Skauge om bandet som solgte til gull i Norge med sin siste skive «Mew And The Glass Handed Kites» fra 2005. — Mew går fint hjem hos de fleste fra 15 år og oppover, og kanskje spesielt hos jentene. Det er oppsiktsvekkende mange jenter som har spurt etter Mew på forumet vårt, sier Skauge.

Også Mew har tidligere gjestet Quartfestivalen. Det skjedde en sen ettermiddag i juli 2003, foran 4000 mennesker i Bendiksbukta.

Norsk kruttpakke.

Av norske band har Skauge allerede lansert bandkollektivet Duplex, men nå er det klart at også Skambankt kommer til Quart i sommer. Sinnapunkrockerne, som frontes av Kaizer-gitarist Terje Vinterstø, slapp ny plate (Eliksir) denne uka, og ble i går mottatt med trampeklapp av Dagbladets anmelder.

  • Skambankt er et veldig spennende norsk band. De kjører en kompromissløs, aggressiv gitarrockpakke. Heftig moro, konkluderer musikksjefen.

Sist, og heller ikke for første gang på Quart, finner vi de lokale retrorockerne i James Band. Bandet har en betydelig skare med lokale blodfans, men har aldri klart å bryte den nasjonale lydmuren. Dette til tross for at en rekke musikkkritikere har lagt seg på kne i begeistring for riffmester Trond Breen og hans tighte komp(iser).

Bra live.

  • Jeg bestemte meg allerede i høst, da James Band hadde releasekonsert på Charlies. De er ufattelig bra live og fortjener oppmerksomhet. De spiller prog på sitt aller beste, og jeg gleder meg til å se dem levere en intensiv 40-minuttersgreie under Quart, sier Jørgen Skauge.

PS: Eksakt dato for Mew, James Band og Skambankt er ennå ikke fastsatt.