JUNI:

«Antichrist»

Allerede 5. juni kommer Lars von Triers skandalefilm fra Cannes, med nesten-unevnelige lemlestelser og dystre figurer som Willem Dafoe og Charlotte Gainsbourg. De spiller et ektepar i skauen. De har mistet et barn og skal forsøke å ta seg inn. Sjøl om filmen ble utledd av Cannes-folka, skal vi ikke se bort fra at den er en tidsmessig dramagrøsser.

(Saken fortsetter under videoklippet.)

«Duplicity»

Julia Roberts og Clive Owen spiller eks-spioner sammen, og dermed var juni måned reddet. Jeg kan ikke tenke meg noen som passer bedre sammen enn den avmålte Roberts og den kroppsliggjorte bakrus Owen. Kjærestene oppdager at de jobber mot hverandre i krig mellom selskaper. Thriller.

«Terminator Salvation»

Christian Bale i en ny Terminator-film; det er nesten så man ikke kan sitte stille og vente. Bale spiller vår venn John Connor, sønnen til Linda Hamilton. Han leder de snilles kamp mot Skynet, som antakelig er en britisk nyhetskanal. Hurra for at smågothernes skule-sjef Helena Bonham Carter dukker opp igjen, og Bryce Dallas Howard.

(Saken fortsetter under videoklippet.)

«Drag me to hell»

Sam Raimi (Spider-man-filmene) regisserer igjen. Sammen med sin eldre bror Ivan har Sam skrevet en bankgrøsser. Alison Lohman nekter eldre dame utsettelse på avdragsbetaling og dermed hiver kunden en forbannelse mot henne. Dermed må hun få terapi hos en profet.

«17 igjen»

Sier navnet Zac Efron deg noe? Da er du ei lykkelig ni år gammel jente med rosa Hannah Montana-tights. Efron kommer fra «High School Musical». Her spiller han en film som skulle vært laget i 1988 eller noe: En normalt ulykkelig voksen mann (Matthew Perry) våkner en dag og er 17 år igjen.

«Crossing over»

Harrison Ford, folkens, den bisarre sjarmøren Ray Liotta og solide Ashley Judd i et dystert drama om en immigrasjons-agent og alle de som forsøker å komme seg inn i USA. Mosaikk— aktig handling.

(Saken fortsetter under videoklippet.)

«Dean Spanley»

Newzealandsk og britisk komediedrama om en ung manns møte med en prest som er besatt av reinkarnasjon. Han har et tidligere liv som hund. Jeremy Northam, Sam Neill, Bryan Brown, Peter O'Toole.

«Hangover»

Jo, dette er en komedie om bakrus. Fire venner har utdrikningslag i Las Vegas, og da tre av dem våkner i ødelagt hotellrom, mangler brudgommen. Det føles viktig å finne ham igjen. Justin Bartha, Bradley Cooper, Heather Graham og mange. Regissøren Todd Phillips laget «Starsky & Hutch».

«Transformers: De beseirede slår tilbake»

Michael Bay har laget ny Transformers-film med Shia LaBeouf og Megan Fox. Nå kommer de igjen, og de skal ta unge Titwicky til fange fordi han har fattet transformatørenes opprinnelse. Optimus Prime henger med. Premiere 24. juni, så da gjør det ingenting at det regnet St. Hans-aften.

«Last chance Harvey»

Dustin Hoffman og Emma Thompson spiller sammen. Han er en pressa reklamefyr som kommer til England for datteras bryllup, og der treffer han den litt sære dama som jobber i Statistisk Sentralbyrå.

(Saken fortsetter under videoklippet.)

«The haunting in Connecticut»

Stor stas: Her kommer Virginia Madsen i en kinofilm igjen. Det skjer ikke ofte. Handlingen er for tradisjonalister: Hun og familien flytter til et hus der det spøker. Elias Koteas spiller prest, så det går nok bra.

JULI:

«Istid 3: Dinosaurene kommer»

Allerede ganske tidlig i feriemåneden dukker det opp en varslet publikums-favoritt. I treeren er istida slutt (global oppvarming), og Sid har tatt med seg hjem dinosaur-egg. Forviklinger oppstår.

«My bloody Valentine»

Dette er en nyinnspilling av grøsser-klassiker fra 1981. En morder i gruvearbeider-maske (?) herjer i det lille samfunnet Harmony, og Tom Hanniger har skylden. Hovedrollen Jensen Ackles kommer fra TV-serien «Smallville». Jaime King fra «The spirit» er også med. 3D.

(Saken fortsetter under videoklippet.)

«The hurt locker»

Jøje meg, åttitallets actiondame-regissør Kathryn Bigelow («Near dark», «Blue steel», «Point Break») lager film igjen! Handler om amerikansk bomberydder-avdeling i Irak. Guy Pearce og Ralph Fiennes.

«Bruno»

Du kommer i kke til å kjenne igjen «Borat», Sacha Baron Cohen, i en komedie der han spiller østerriksk moteskaper som reiser til USA.

«Ghosts of girlfriends past»

Matthew MCConaughey, som snart fortjener å spille Hannibal Lecter, er en kjendisfotograf som vaser og er sammen med mange kvinner og er uimotståelig og overfladisk og så treffer han Jennifer Garner, og det er mye som tyder på at han blir forelska og trofast.

«Harry Potter og halvblodsprinsen»

Dette er noe å se fram til. 17. juli kommer Daniel Radcliffe tilbake til Galtvort, men Voldemort strammer grepet om verden, og skolen er i faresonen. Mye romantikk i ungdomsversjonen av Harry Potter.

(Saken fortsetter under videoklippet.)

«Public enemies»

Så er det faktisk Johnny Depps tur – sammen med Christian Bale, Marion Cotillard, Billy Crudup, Giovanni Ribisi, Leelee Sobieski og flere til. Depp spiller gangsterlegenden John Dillinger. Og det er Michael Mann som har regissert. 24. juli.

«Snarveien»

Norsk skrekkfilm med Sondre Krogtoft Larsen fra Hotel Cæsar og Marte G. Christensen. De to drar på harrytur for å smugle til bestevennsbryllup, og underveis videofilmer de alt som skjer. En rar politimann lurer dem til å ta snarvei. Severin Eskeland har regien.

«Year One»

Husker «Superbad» og «Knocked up»? Her kommer en ny komedie av samme folka. Basert på Det gamle testamente. Jack Black spiller Zed som spiser av Kunnskapens tre og mister troen på meningen med livet. Sammen med en kamerat drar han av gårde for å finne den igjen.

AUGUST:

«Den niende himmel»

Tysk drama om en eldre kvinner som blir forelsket i en 76 år gammel mann.

«L.A. Gigolo»

Her kommer supper-twitreren Ashton Kutcher i en ny komedie. Filmen handler om en seksuell svindler og hans ofre og er antakelig Kutchers største rolle til nå. Anne Heche og Maria Conchita Alonso er også tilbake i denne komedien som har fått ganske bra mottakelse i USA.

«The taking of Pelham 1-2-3»

Denne romanen ble filmet i 1974 med Walter Matthau. En bevæpna skurkegjeng tar passasjerene i et undergrunn-tog som gisler. Denzel Washington i hovedrolle sammen med John Travolta. Ellers John Turturro og James Gandolfini.

(Saken fortsetter under videoklippet.)

«G.I. Joe: The rise of the Cobra»

Her kommer den store G.I. Joe-filmen, der G.I. og gjengen bruker topp moderne spionutstyr for å ta de som vil ødelegge jorden eller noe liknende. Adewale Akinnuoye-Agbaje fra «Lost», Christopher Eccleston og Joseph Gordon-Levitt i hovedroller, mens Sienna Miller er baronessen.

«The proposal»

Sandra Bullock på farten igjen sammen med Ryan Reynolds og Malin Akerman. Forlagskonsulent Bullock kan risikere å bli utvist til Canada, men hun liksom-forloves med Reynolds.

«Inglourious Basterds»

Selvfølgelig en Tarantino-film. Brad Pitt, Diane Kruger, Samuel L. Jackson, Mike Myers, Maggie Cheung spiller krigsfilm. Pitt organiserer en gjeng jødisk-amerikanske soldater til hevntokt i Europa i andre verdenskrigen. Ikke helt «Max Manus».

(Saken fortsetter under videoklippet.)

«Coco før Chanel»

Audrey Tautou i en biografisk fransk film om moteskapersken Chanel.

«Engelen»

kommer 28. august. Margret Olins film om en rusmisbruker – spilt av Maria Bonnevie.

«Funny people»

Adam Sandler, Seth Rogen og Leslie Mann i en komedie av Judd Apatow. Handler om en komiker som oppdager at han har en dødelig sykdom som ikke kan helbredes. Dermed tar han seg av en helt ny artist.

«G-gjengen»

Enda en 3D-film. Animasjonskomedie om et prosjekt som skal trene dyr til spionasje.

(Saken fortsetter under videoklippet.)

«Whatever works»

Ny Woody Allen-film med Evan Rachel Wood. Seinfeld-manusforfatteren Larry David spiller en eksentrisk mann som mener at han er et geni, at han er blitt vurdert som nobelprisverdig og at alle andre er idioter (altså en slags Allen). Han treffer Wood, og vennskap oppstår.

«Outlander»

Viking-film med James Caviezel og Sophia Myles. Alien krasjlander på Jorden og har med seg uhyret Moorwen. Moderne teknologi kobles til sverdkamper.

(Saken fortsetter under videoklippet.)

«Valhalla rising»

er også en viking-film. En gjeng vikinger skal hjem og forhindre kristendommen, men hovedpersonen er ute for å finne sitt opphav. Nicolas Winding Refn har regissert denne danske filmen. Mads Mikkelsen spiller Enøye.