OSLO: Navnet på den nye festivalen blir Oslo Live, og festivalen vil gå av stabelen 2. – 5.juli med band som opprinnelig var booket inn til Quartfestivalen. Foreløpig har arrangørene kunngjort at The Hives, Dizzie Rascal, I’m From Barcelona, Totalt Jävla Mörker, Saul Williams og Nils Bech skal spille.

— Vi vil kunngjøre flere navn i dagene som kommer, sier Gaute Haaversen-Westhassel til fvn.no.

Fornøyde

Han kan fortelle at de er svært fornøyde i dag som de har kunngjort nyheten.

— Definitivt, dette er artister vi liker selv og det er grunnen til at vi gjør det her, forklarer han.

Ideen om en festival fikk han og partneren Magnus Ulvik da de var på festival i Frankrike, og så nyheten om Quarts konkurs på Quart.no.

— Da begynte ballen og rulle, og siden den dagen har vi jobbet med dette hele døgnet for å få det til, sier Westhassel.

Hadde ikke kjøpt billetter til Quart

Han frykter ikke at publikum ikke vil kjøpe billetter.

— Vi har jo et bedre utgangspunkt en Kristiansand på publikumsbiten, forteller han.

Selv om han skryter av Quart-programmet, hadde han ikke kjøpt billetter til festivalen.

— Nei vi hadde ikke det. Vi satt vel litt på gjerdet og ventet. Ting tydet jo ikke akkurat på at de kom til å bli utsolgt, sier Gaute Haaversen-Westhassel.

Oslo Games

Til Dagbladet.no sier byrådsleder Erling Lae at kommunen stiller med 200 000 kroner for å realisere den nye hovedstadsfestivalen. Festivalen vil bli arrangert på Kontraskjæret ved Akershus festning, og billettprisen vil ligge et sted mellom 99,- og 199,- kroner per dag.

Artistene er ikke de eneste som nå får sjansen til å vise seg frem i Oslo i stedet. Oslo Live vil samarbeide med Oslo Games, en skateboardkonkurranse egentlig ment å finne sted under Quartfestivalen under navnet Quart Games.