I forrige uke skrev Aftenposten at Martin Andresens tid i Vålerenga kunne være over etter sesongen.

I dag kalte Vålerenga inn til pressekonferanse på Valle, nettopp for å annonsere Andresens avgang i klubben.

Naturlig, mener fotballekspert Lars Tjærnås.

Dette var et prosjekt der veldig mye makt har blitt lagt i hendene på én person, og der det ble brukt store ressurser i norsk målestokk. Med det følger også klare krav om resultater, og de har med unntak av 2010 og en cuptriumf ikke på noen måte stått i stil til forutsetningene , sier han til adressa.no.

Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport

Omstridt ledertype

Gjennom Andresens tid i Vålerenga etter at han overtok foran 2008-sesongen har spesielt lederstilen hans vært omdiskutert.

Flere spillere har vært i konflikt med treneren, som nå ser ut til å være ferdig i klubben.

— Når det i tillegg til de manglende resultatene har vært flere situasjoner som har hatt negativ innflytelse på omdømmet, stor slitasje i prestasjonsgruppen, dalende interesse blant supporterne og stor grad av likegyldighet i omgivelsene, ble det til slutt umulig å ikke velge en annen kurs, sier Tjærnås, som selv har en fortid i Vålerenga.

- Naturlig å se til Rekdal og Høgmo

Han anbefaler klubben å bruke god tid når den nå skal velge seg en ny kurs.

- Nå håper jeg de bruker god tid, og er ekstremt nøye på å vurdere hva slags profil de ønsker seg før de ansetter. Et bomskudd nå vil være ekstremt dyrt , sier han.

Avtroppende Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo har, i tilegg til Kjetil Rekdal blitt nevnt som alternativer til å overta etter Andresen.

Den ene har dokumentert suksess i samme klubb tidligere, og den andre har dokumentert seg som en strålende klubbygger og strateg. Det er naturlig at begge blir vurdert nøye , sier Tjærnås.

Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport