Det norske landslaget klarte endelig å slippe seg løs når det telte, og da fikk Skottland unngjelde.

Norge kjemper nå en desperat kamp for å komme seg opp på sluttspillsplass, og etter onsdagens triumf er de bare poenget bak Makedonia og Skottland, som ligger på henholdsvis annen og tredjeplass gruppen.

LES OGSÅ: Skeptisk Drillo | Jublende Huseklepp | Drillo måtte snakke med Riise | Carews ball var inne | Skottene skylder på dommeren | Hoseths nest beste landskamp

Nederland er suveren gruppeleder og allerede klar for VM neste år.

Det er ni grupper i den europeiske kvalifiseringen, og bare de åtte beste toerne får spille playoff.

Akkurat nå ser det ut som om Norge ligger langt bak på den statistikken, men tabellen lyver.

Tabellene:

De åtte første gruppene har nemlig seks lag, mens gruppe ni, der Norge spiller, har fem.

Det gjør at toerne i de gruppene med seks lag får strøket sine resultater mot bunnlagene, og tar man vekk de poengene ser plutselig situasjoenen helt annerledes ut.

(kampanjen varer til 1. september)

(Artikkelen fortsetter)

John Carew spilte biljard med stolpene mot Skottland, før Erik Huseklepp pirket ballen i mål i sin hjemmedebut fra start for landslaget. (Foto: Trygve Indrelid)

I gruppe 1 er det Ungarn , Sverige og Portugal som i øyeblikket kjemper om annenplassen. I den gruppen er det lille Malta som er sist. Ungarn har tatt seks poeng, mens Sverige og Portugal begge har tre poeng og én kamp igjen mot jumboen. Det betyr at Ungarn har syv poeng i kampen om playoffplass, mens Portugal og Sverige har seks.

I gruppe 2 er det veldig jevnt. Akkurat nå leder Hellas, men følges tett av Sveits og Latvia. Moldova er sist, og her kan man fjerne seks poeng fra Sveits og tre fra Hellas og Latvia . De to siste skal møte Moldova igjen.

Web-TV:

I gruppe 3 er miniputten San Marino helt sist. Slovakia , Nord-Irland og Polen er de tre første, og alle tre har seks poeng mot bunnlaget.

I gruppe 4 har Russland en sikker posisjon som nummer to bak Tyskland . I denne gruppen er Lichtenstein sist, og russerne har tre poeng og en kamp igjen mot dem.

Armenia er sist i gruppe 5 , og også her kan man nok etter hvert fjerne seks poeng fra Bosnia-Herzegovina og Tyrkia . Begge har et oppgjør igjen mot jumboen.

I gruppe 6 er det Kroatia, Ukraina og Hviterussland som kjemper om annenplassen. Kroatia og Hviterussland har seks poeng mot Andorra, mens Ukraina fortsatt har til gode å møte den lille nasjonen. Også her kan man nok fjerne seks poeng fra den som blir toer.

Også gruppe 7 har en skikkelig lilleputt på bunnplass. Færøyene ligger sist, og både Frankrike og Litauen har tre poeng på et oppgjør mot dem.

I gruppe 8 er det veldig jevnt i bunnen, men akkurat nå er det Georgia som ligger sist. Irland og Bulgaria ser ut til å kjempe om annenplassen, og irene har seks poeng på sine to oppgjør mot bunnlaget. Bulgaria klarte bare uavgjort i sitt oppgjør mot dem, og skal fortsatt møte dem i returoppgjøret.

TOERTABELLEN REGNET ETTER TAPTE POENG PR. 12. AUGUST

Russland 3

Serbia 3/Frankrike 5 (Østerrike 9, Romania 11)

Ungarn 5 (Portugal 9, Sverige 9)

Hellas/Sveits 5 (Latvia 8, Israel 9)

Bosnia 6 (Tyrkia 10, Belgia 11)

Kroatia 7 (Ukraina 7, Hviterussland 9)

Irland 8 (Bulgaria 8)

Polen/Nord-Irland 8 (Tsjekkia 10, Slovenia 10)

Makedonia 11 (Skottland 11, Norge 12 )

LES OGSÅ: Skeptisk Drillo | Jublende Huseklepp | Drillo måtte snakke med Riise | Carews ball var inne | Skottene skylder på dommeren | Hoseths nest beste landskamp