Håvard Tvedten skjegg Foto: www.havardtvedten.com
Håvard Tvedten skjegg2 Foto: www.havardtvedten.com
BERGEN 20070829: Guro Fostervold, TV2.Foto: Marit Hommedal / SCANPIX . Foto: SCANPIX
VRSAC, SERBIA 20120120.Håndball EM i Serbia 2012:Håvard Tvedten (t.v) og trener Robert Hedin og Norge går mot en avgjørende kveld i håndball-EM fredag. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Foto: Kallestad, Gorm

Den danske håndballsesongen har gått inn i den viktigste fasen – sluttspillet.

Og i Danmark har spillerne tradisjon for å anlegge skjegg under sluttspillet – et skjegg de lar gro hele veien – helt til de blir slått ut eller finalen er ferdigspilt.

Så også Aalborgs norske profil Håvard Tvedten.

— Jeg må si at jeg er litt imponert over skjeggveksten min. Jeg tenkte jeg bare skulle få litt dun , sier Tvedten til adressa.no.

For som bildene fra Håvard Tvedtens hjemmeside viser har ansiktshårene gjort et solid inntog allerede.

— Det er ikke alle hjemme som er like fornøyde. Jeg har et barn som mener det stikker, og en kone (Guro Fostervold) som synes jeg ser ut som en uteligger. Men det får bare gå, sier Tvedten.

Man bryter nemlig ikke med tradisjonene.

- Det hadde ikke falt i god jord. Det er en tradisjon som har vart i mange år , sier kantspilleren.

Imponerer i sluttspillet

Tvedtens Aalborg har kommet virkelig i siget etter en relativt variabel sesong. Laget havnet på sjetteplass i serien, men i sluttspillgruppen har laget vunnet alle sine tre kamper så langt, mot sterke lag som KIF Kolding (2.plass i serien), Bjerringbro-Silkeborg (3.plass) og Viborg (7.plass).

Det betyr at en seier hjemme mot KIF Kolding lørdag mer eller mindre vil sikre Aalborg en plass i semifinalen.

- Men vi er sugne på å vinne gruppen også, og unngå å møte AG København (seriemesterne) i semifinalen.

— Nå er det kjempestemning i klubben. Vi spiller bra, og det er litt annerledes enn tidligere i sesongen da vi har slitt spillemessig, sier Tvedten.

Uvant serieopplegg

Som mener laget har funnet toppnivået når det gjelder som mest.

— Det er ingenting som er bedre enn det. Men det er et litt rart serieopplegg. Vi kan spille ræva i ni måneder og bli nummer åtte, men likevel vinne sluttspillet. Og det er det som betyr noe her. Det er jeg ikke vant til fra Spania. Der var det serien som betydde mest, sier Tvedten.

Stordabuen trives likevel godt med opplegget.

- Det er gøy. Og det har fungert veldig bra for min del i det siste. Som kantspiller er man mer avhengig av at laget fungerer, og da kan jeg gutse litt ekstra , sier han.

Med tro på at Aalborg kan gå hele veien.

- Da blir det fullskjegg. Og da kanskje jeg skal la det gå litt utover sommeren før jeg tar det. Kanskje stusse det litt, og se hva jeg kan gjøre med det når jeg først har det , sier han og ler.

Vel vitende om at nettopp dét i hvert fall ikke vil være populært hjemme.