STAVANGER (Aftenbladet): — Det stemmer at vi har avslått et bud på Bödvarsson. Vi kan ikke slippe Bödvarsson samtidig som Veton Berisha forlater klubben. Vi har ikke erstatter til Bödvarsson, sier Henning Johannessen, konstituert administrerende direktør i Viking.

Han ønsker ikke å kommentere navnet på den tyske klubben, men etter det Aftenbladet kjenner til skal det var Kaiserslautern som er interesserte i Bödvarsson. Den tyske klubben spiller i 2. Bundesliga og havnet forrige sesong på en 4. plass.

Bödvarsson har vært mye inn og ut av laget denne sesongen, men har hatt en oppsving i form de siste ukene. Islendingen har spilt 13 seriekamper denne sesongen. På de kampene har han notert seg for 4 seriemål og fem målgivende pasninger. I tillegg har han scoret fem mål på fire cupkamper.

23-åringen fikk tillett fra start og scoret ett av Vikings tre mål i 3-1-seieren over Sarpsborg forrige helg.

Bödvarssons kontrakt med Viking går ut etter sesongslutt og islendingen har allerede gjort det klart at han ønsker å forlate klubben når kontrakten løper ut.

Flere på vei bort

Viking har for tiden fire spisser i stallen. Veton Berisha, Jon Dadi Bödvarsson; Suleimann Abdullahi og Osita Chikere.

Veton Berishas kontrakt går ut tirsdag og mest sannsynlig forsvinner han til en tysk klubb. En avklaring er ventet i løpet av de neste dagene. Kaiserslautern skal også være interessert i Berisha, og i tillegg er Nurnberg et aktuelt alternativ.

Samtidig melder Kjell Jonevret at også Chikere trolig forlater klubben i løpet av sommeren.

Da står Viking igjen med Bödvarsson og Abdullahi. For at klubben skal kunne akseptere et bud på Bödvarsson må det sannsynligvis være stort nok til at Viking kommer i posisjon til å hente inn en erstatter for islendingen. Spørsmålet er om noen klubber ønsker å betale masse penger for en spiller som kun har seks måneder igjen av kontrakten.