ULLEVAAL STADION (Aftenposten): Det er Mohammed Abdellaoue som har fått flest overskrifter i Norge for sin imponerende debutsesong i Bundesligaen. Ti seriemål på 26 kamper av den tidligere Vålerenga-spissen var imponerende, men tar du en titt på tyske forum og aviser, har Håvard Nordtveit fått vel så mye oppmerksomhet som Moa:

«Klasse», «en juvel» og «sesongens beste kjøp» er bare noe av omtalen Nordtveit får av Gladbach-supporterne. Ikke så rart, han spilte seg rett inn i førsteelleveren med en gang han hadde gått ut av flyet fra England, og var sentral da laget gikk fra sisteplass til å berge plassen i Bundesliga.

Økende tysk interesse

Duoens prestasjoner er blitt lagt merke til, og nevnes nå som en av viktig grunn til at norske spillere igjen er blitt attraktive i Europas mest sette liga. Henning Hauger går etter alt å dømme til Hannover (enten til sommeren eller etter sesongen), Joshua King skriver sannsynligvis under for Borussia Mönchengladbach i løpet av uken, Harmeet Singh følges av tyske klubber og Erik Huseklepp nevnes i forbindelse med en Köln-overgang.

Selv insisterer Bari-spilleren på at han ikke har hørt noe om en angivelig Ståle Solbakken-interesse, men at den norske Bundesliga-duoen Moa og Nordtveit er i ferd med å åpne dører til det tyske markedet, er det liten tvil om.

— Og det er bra, sier Abdellaoue til Aftenposten.

- Det var jo ikke vanlig medd norske spillere i Tyskland da jeg kom, og nå er vi to. Forhåpentligvis blir det flere, det hadde for eksempel vært veldig hyggelig om Henning (Hauger) kom til Hannover.

Skryter av Nordtveit

Moa, som etter all sannsynlighet starter på topp for Norge mot Litauen tirsdag, tar likevel ikke på seg hele æren selv.

— Også Håvard har gjort en veldig god jobb i Borussia Mönchengladbach.

Håvard Nordtveit var den mest omsvermede av de norske spillerne på mandagens pressetreff på Ullevaal stadion, ikke så rart, fersk som han er i landslagstroppen. Mot Litauen får 20-åringen etter alt å dømme sin debut for det norske landslaget – en tanke han selv hevder han ikke har ofret en kalori.

- Jeg har ikke tenkt på landslaget, men det er naturlig nok veldig hyggelig å være her.

Statistikksenter Bundesliga:

- Noe ugjort i Arsenal

Det var det også i Arsenal, og selv om han har kontrakt med Bundesliga-klubben til ut 2012/13-sesongen, er det tydelig at gamleklubben ligger hans hjerte nær.

— Det er noe ugjort der. Men jeg er bare 20 år, så det er fortsatt mye som kan skje..

Også i Tyskland kan det skje mye, hvor han mener det er i ferd med å komme en holdningsendring til norske fotballspillere.

- Da jeg først kom til Nürnberg så var det jo ganske tomt for nordmenn der. Nå har vi Moa i Hannover, og Solbakken i Köln, så får vi se hvor mange flere som kommer, sier Nordtveit til Aftenposten.