SAMLESIDE VM i Sør-Afrika:

«Drømmer jeg, eller?»

Nederlands playmaker måtte ta en virkelighetssjekk da han løp til sidelinjen for å feire det avgjørende 2-1-målet.

Var det virkelig «lille han», som bare er 170 centimeter på strømpelesten, som hadde felt VM-favoritten? Med et hodestøt?

Noen klapp på egen panne. En kikk opp på de mange tusen «Oranje»-supportere. Så de jublende lagkameratene som kastet seg rundt ham.

Nei, lille Sneijder drømte ikke!

Ballen spratt bare ned på mitt skallede hode og gikk i mål. Det var mitt første mål med hodet. Og jeg tror ikke det skjer igjen, sa en smørblid Sneijder, som var arkitekten bak 1-1-målet og selv scoret det avgjørende 2-1-målet .

Fjerde tittel?

26-åringen har hatt en fantastisk sesong med Inter. Seier i både serie og cup. Og da Inter vant Mesterligaen 22. mai trodde Sneijder at han hadde kronet en fantastisk sesong.

Men den er langt fra over og det kan være mye mer i vente.

RØDT KORT: Felipe Melo fikk rødt kort etter en stempling på Arjen Robben i gårsdagens kamp. (Foto: SCANPIX)

For nå er det kun en semifinale som skiller Sneijder og Nederland fra kamp om VM-gull her på Soccer City i Johannesburg.

En fantastisk kamp av oss. Vi viste hele verden hvor gode vi kan være. Vi vant, vi slo Brasil, og er blant de fire beste i VM. De neste dagene blir det viktig å få hodene på plass.

Samba med tresko

Men det startet ille for «Oranje» i VM-kvartfinalen, omtalt som møtet mellom sambaen og totalfotballen.

Brasil herjet, Brasil spilte ut nederlenderne, Brasil scoret og Brasil burde scoret mer.

Nederland? Det så ut som de danset samba med tresko.

Felipe Melo åpnet opp Nederlands vaklete forsvar med en millimeterpresis bakromspasning før det var spilt 10 minutter.

Robinho tok imot invitasjonen, timet løpet perfekt, og sendte Brasil i ledelsen.

Brasil var gode offensivt, bakover var de som vanlig bunnsolide. Brasil var i balanse.

Nederland fikk ikke til noe. Hvor var det laget som hadde gått av banen 23 ganger på rad uten å tape?

Vi trodde nesten det var umulig. Men i pausen sa vi «kom igjen, gutter! Det er 45 minutter igjen av et VM». Vi bestemte oss for å sette et høyere trykk , sa Sneijder.

– Vi var heldige som ikke lå under med mer enn ett mål, men etter pause viste vi hvor gode vi er, fastslo landslagssjef Bert van Marwijk.

Etter sidebytte var det duket for sceneskifte. Det var totalforvandling utpå det skrøpelige gressteppet i Port Elizabeth.

Dungas defensive byggverk raknet. De bunnsolide hadde blitt utrygge bak.

Åtte minutter etter hvilen kom den første smellen.

MÅL: Nederland jublet vilt etter det brasilianske selvmålet. (Foto: SCANPIX)

Sneijder prøvde på innlegg. Brasil-keeper Julio Cesar bommet helt – og var ikke like keiserlig i den situasjonen som navnet tilsier. Ballen havnet på hodet til Felipe Melo og i mål.

Brasil var rystet

Nederland, en nasjon vi nordmenn mest forbinder med skøyter, fotball og tresko, skjønte at dette Brasil-laget likevel ikke var avskrekkende.

Etter 68 minutter kom kampens øyeblikk. Et hjørnespark fra Arjen Robben ble stusset videre av grovarbeideren Dirk Kuyt. Midt i feltet kunne en umarkert Sneijder, banens minste spiller, heade inn Nederlands 2-1-mål.

På skøytespråket ville det vært «to indre og vekk med dem!».

Drøye kvarteret før slutt gikk sikringen for Brasil. Melo stemplet Robben på stygt vis og ble sendt av banen.

Resten av Brasils kamp kan oppsummeres med ett ord: Desperasjon.

For Nederland handlet det om rom. Og kontringer.

Mot slutten var «Oranje» nærmere 3-1 enn Brasil 2-2. Nå er nasjonen klar for sin fjerde VM-semifinale i historien.