Mange trodde at Jonathan Parr var en naturlig erstatter for John Arne Riise på venstrebacken på landslaget.

Parr spilte i Premier League for Crystal Palace, og er nå i Championship-klubben Ipswich. Og Parr SPILLER faktisk, i motsetning til mange av dem i landslagstroppen som sliter benken i sine klubblag.

Likevel var Parr ikke med da Per-Mathias Høgmo denne uken presenterte troppen til EM-kvalifiseringskampene mot Malta og Bulgaria.

— Jeg er skuffet, helt klart. Og litt overrasket, sier Parr til Bergens Tidende.

Hvorfor han ikke er med vet han ikke. Av den enkle grunn at ingen fra landslaget har vært i kontakt med ham de siste månedene.

— Jeg har ikke hørt noe siden før sommeren. Det synes jeg er litt rart, sier 25-åringen.

Spiller fast

I begynnelsen av sesongen slet han med en liten skade. Men de siste seks kampene har han spilt for Ipswich. Det har endt med fire seirer, to uavgjorte og ingen tap. Parr har selv bidratt med en scoring, og laget har bare sluppet inn tre mål på disse kampene.

— Jeg har absolutt et ønske om å være med og bidra på landslaget, og skulle gjerne vært med i disse to viktige kampene. Jeg får håpe at jeg er i nærheten i alle fall, sier Parr.

Det var Molde-spilleren Per Egil Flo som fikk tillit på venstrebacken i første EM-kvalikkamp mot Italia. En som mente Parr burde være høyaktuell for troppen denne gang, er 100 % Sport-ekspert Lars Tjærnås.

- Stor forskjell fra Tippeligaen

I stedet må den tidligere Aalesund-spilleren konsentrere seg om livet i Ipswich, og der går det bra om dagen. Etter ti serierunder ligger laget på 5. plass, kun to poeng bak topplagene.

— Jeg trives veldig godt. Jeg tror at vi kan være med og kjempe om opprykk til Premier League denne sesongen, noe som var målet både for meg og klubben da jeg signerte i sommer, sier Parr.

- Hvordan vil du beskrive Championship?

— Det er en god og tøff liga der mange klubber satser hardt. Det er veldig stor forskjell fra Tippeligaen, sier Parr.

- Hvordan ville de beste lagene i Tippeligaen greid seg i Championship, tror du?

— Det er vanskelig å si. Jeg tror kanskje at de beste lagene i Norge ville havnet midt på tabellen et sted, sier han.

Søndag venter toppkamp borte mot Nottingham Forest. Inntil videre må landslagsspill vente for Jonathan Parr.

Norges tropp

Keepere:

André Hansen (Odd), Rune Almenning Jarstein (Hertha), Ørjan Håskjold Nyland (Molde).

Utespillere:

Mats Møller Dæhli (Cardiff), Omar Elabdellaoui (Olympiakos), Tarik Elyounoussi (Hoffenheim), Per Egil Flo (Molde), Vegard Forren (Molde), Steffen Hagen (Odd), Tom Høgli (FC København), Stefan Johansen (Celtic), Joshua King (Blackburn), Håvard Nielsen (E. Braunschweig), Håvard Nordtveit (B. Mönchengladbach), Jone Samuelsen (Odd), Per Ciljan Skjelbred (Hertha), Alexander Tettey (Norwich), Martin Linnes (Molde), Martin Ødegaard (Strømsgodset), Henning Hauger (Elfsborg), Markus Henriksen (AZ Alkmaar).

Ytterligere to-tre spillere tas ut etter helgens kamper.