FORNEBU (adressa.no): Trondheims-Ørn overrasket og ledet 1-0 ved pause i cupfinalen mot storfavoritt Lillestrøm. Midtstopperne Inger Ane Hole og kaptein Solfrid Andersen Dahle spilte svært godt og var sterkt delaktige i at trønderne hadde føringen i kampen halvveis.

— Jeg lyver ikke

Da lagene kom ut på banen til andre omgang ble Andersen Dahle sittende igjen på benken, og erstattet med ungjenta Marit Clausen. Til NRK slapp Ørn-kapteinen nyheten på direkten i starten av andre omgang: Hun er gravid.

— Jeg lyver ikke og er tolv uker på vei. Vi fant ut at det var greit å si det nå, sier Solfrid Andersen Dahle til adressa.no lørdag kveld.

Når hun sier vi mener hun naturligvis seg selv og Ørn-trener og ektemann Thomas Dahle. De venter sitt andre barn til sommeren. Frem til i dag har nyheten kun vært kjent hos familie og venner, samt hos lagvenninnene i Trondheims-Ørn.

Skulle holdes hemmelig

— Vi var veldig tydelig på at vi ikke ønsket at Lillestrøm skulle vite det, sier Thomas Dahle til adressa.no.

Han måtte ta til takke med sølv, etter at Lillestrøm regelrett kjørte over Ørn etter hvilen. Til slutt ble det 3-1. Savnet av midtstopperveteranen var synlig.

— Vi mistet litt av rutinen. Det er forskjell på å være 32 år og ha vært i krigen før, og å komme inn som 18-åring, sier Thomas Dahle.

Krever mer av pusten

Fotballekteparet var kjent med graviditeten allerede før semifinalen tidligere i høst. De to har fra før to og et halvt år gamle Solveig Amanda, som var på plass i Telenor Arena under finalen.

— Jeg har holdt det hemmelig, for jeg ønsket ikke fokus på dette før finalen. Jeg hadde planer om å spille, men merker på kroppen at jeg er gravid. Jeg har vært plaget med en del svangerskapskvalme, så jeg har ikke fått trent skikkelig, sier hun.

Andersen Dahle merket i løpet av førsteomgangen at ikke alt var som normalt.

— Jeg merker det med en gang jeg begynner å bevege meg. Det krever mer av pusten fordi barnet skal ha sin dose av oksygenet. Det var litt annet tempo i denne kampen enn vi har hatt i det siste. Jeg jobbet hardt med meg selv i førsteomgangen.

- Det holdt ikke helt inn

Trondheims Ørn-kaptein Solfrid Andersen Dahle og datteren Solveig Amanda etter cupfinalen lørdag kveld. I bakgrunnen feirer Lillestrøm-spillerne cuptriumfen. Foto: RICHARD SAGEN

Lina-Marie Karlseng Utland sendte Trondheims-Ørn opp i ledelsen etter 27 minutter. Etter hvilen sørget Lene Mykjåland, Mimmi Matilda Löfwnius og Isabell Herlovsen for tre LSK-scoringer og fortjent seier til favorittene.— Klar vi ønsker oss gull, men det holdt ikke helt inn, oppsummerer Thomas Dahle, som foreløpig er usikker på om han fortsetter som Ørn-trener neste sesong.