Hat trick-helt Celso Borges hadde trøbbel med å holde masken etter storseieren som sikret Fredrikstad opprykk til eliteserien.

— Jeg kan nesten ikke snakke, jeg er så overveldet. Alle er fantastiske, folket, laget ... Jeg er veldig, veldig glad, sa han til NRK2. - Bildene herfra taler for seg, det er fantastisk! Vi spilte aggressivt kampen gjennom, og hele laget fortjente dette. Det er det å vinne som betyr mest for meg, ikke det at jeg scorer. Nå skal jeg feste med gutta, sa han til TV 2 Sporten.

Rørt trener

- Dette er stort, jeg er så stolt av denne gjengen. Vi har vært gjennom mye det siste halvannet året. Det er vanskelig å sette ord på dette, sa en tydelig rørt Fredrikstad-trener Tom Freddy Aune etter kampen.

Assistenttrener Trond Amundsen oppsummerte på denne måten:

– Dette var en ekstrem utladning. Vi vinner fullt fortjent.

- Hvorfor klarer dere å hevde dere i kampene mot Hønefoss?

- Vi har et litt annet fokus inn mot disse kampene fordi vi vet at begge lag tenker at de må vinne. Vi møter et lag som legger seg høyere i banen enn det vi er vant til. Når vi da klarer å etablere trygghet defensivt samtidig som vi er giftige på overganger får vi strekt ut laget til motstanderen. Dermed får våre nøkkelspillere mer rom til å benytte sine styrker, sa en stolt Amundsen.

(saken fortsetter)

HYLLEST: Trener Tom Freddy Aune ble kastet i været av Fredrikstad-spillerne etter kampen. FOTO: Digitalsport

Torsdagens kamp ble en kald fornøyelse for de p201 tilskuerne som hadde tatt turen Fredrikstad Stadion. Den første omgangen var jevnspilt, der Hønefoss med sin offensive startoppstilling satset på å få et tidlig mål. Dessverre for gjestene var det Fredrikstad som var det mest effektive laget i den første omgangen.

Ikke håp for Hønefoss

Madiou Konate hadde en god mulighet etter tre minutter, men som så ofte før var avslutningen for dårlig og ballen gikk langt utenfor FFK-målet. Derfra og ut skulle alt handle om Fredrikstad.

Alex Valencia og Celso Borges hadde hver sin mulighet til å sende laget i ledelsen og sistnevnte skulle få uttelling. Hønefoss var levnet få sjanser foran oppgjøret, men 3,7 prosent mulighet er faktisk ikke så ille sammenlignet med det å vinne i Lotto. Fredrikstad på sin side var derimot ikke interessert i å gi Hønefoss noen form for håp.

To mål like før pause

OPPRYKKSJUBEL: Her har Celso Borges nettopp gitt Fredrikstad ledelsen 1-0. FOTO: Scanpix Like før pause sendte en presset Celso Borges ballen med strak vrist mot målet. Skuddet snek seg inn bak en ikke sjanseløs Thomas Solvoll i Hønefoss-målet, og 1–0 var et faktum.

Jubelen tok ingen ende. Til det var giganten Raio Piiroja altfor snar til å sende laget i en 2–0 ledelse. Kjetil Rekdal har tidligere skrytt Piiroja opp i skyene for sitt hodespill, og det med god grunn. Med en kontant heading bak en sjanseløs Solvoll fjernet Piiroja definitivt all tvil om hvor dette skulle ende.

Se målene her (saken fortsetter)

Fredrikstad — Hønefoss: Målene Den andre omgangen fortsatte i samme spor som den første. Hønefoss hadde gitt opp, og etter hvert var det bare et spørsmål om hvor stor seieren skulle bli. Etter 54 minutter satt Amin Askar fart på sin høyre. På det påfølgende skuddet måtte Solvoll gi retur, og på rett plass sto selvfølgelig Borges som satt inn sitt andre mål for kvelden.

Ti minutter senere fullførte costaricaneren sin magiske kveld ved å sette inn sitt tredje for kvelden. Et innlegg fra høyre ble iskaldt headet i det lengste hjørnet. Kampen var for lengst avgjort, men et entusiastisk hjemmepublikum ble sittende for å heie sitt lag helt inn til målstreken.

STARTET FESTEN: FFK-tilhengerne på tribunen var sikre på opprykk allerede før kampstart. FOTO: Digitalsport

Fortjent opprykk

Opprykket var av definitivt av den fortjente sorten, der Fredrikstad dominerte stort i begge kampene mot Hønefoss.

Nå venter spill i eliteserien for Fredrikstad. Engasjementet og potensialet tatt i betraktning er det store muligheter for at laget fra Plankebyen kan bli en attraksjon også på det øverste nivå i Norge.En lokaloppgjør mot Sarpsborg 08 16. mai hadde ikke vært å forakte skal vi tro supporterne til de to Østfold-lagene.