FotballTippeligaen Eliteserien07.10.07Ullevaal StadionVålerenga VIF - Lillestrøm LSKAnders Rambekk ble klar til kampen og kunne juble med Frode KippeFoto - Kasper Wikestad Foto: Kasper Wikestad / Digitalsport

— Jeg registrerer at det er femte eller sjette gangen folk avskriver oss denne sesongen, men vi har alltid klart å reise oss .

Tom Nordlie og Lillestrøm har konstante forventninger om medalje hengende over seg. Derfor var treneren tydelig lettet over å ha brutt tapsrekken på tre kamper.

— For meg var det viktig å vinne igjen, for fansen var det sikkert deilig at vi gjorde det her. Jeg synes seieren viser mental styrke blant gutta etter en motgangsperiode, sier Nordlie.

- Vanvittig deilig

Scoringer av Olivier Occean og Arild Sundgot snudde kampen før Simen Brenne fastsatte resultatet syv minutter før slutt.

— Vanvittig deilig. Hadde vi tapt i dag, kunne det gått veldig tungt på slutten. Da hadde også sjansen til medalje vært borte, sier Sundgot, mens fansen synger hans navn utenfor stadion.

Sunnmøringen, som er Lillestrøms toppscorer gjennom tidene, gjorde sitt aller første bortemål mot VIF på Ullevaal i kveld. Han er også lettet over å komme i fokus for andre ting enn den berømte handsen i cup-semien mot Stabæk.

- Heldigvis ingen hands denne gangen. Det var mye ståhei i etterkant.

Nå håper jeg at den saken er lagt død.

For Espen Søgård betyr kampene mot Vålerenga alt. Han er vokst opp i Lillestrøm-land.

- Best i 75 minutter

- Han mister helt hodet hver gang vi skal møte dem , forteller Bjørn Helge Riise, som igjen imponerte på midtbanen.

— Det er en kamp det er lett å motivere seg til. Faren er at du er for gira og at tankene tar helt overhånd. Men i dag synes jeg vi tok grep og turte å spille. Bortsett fra de første 15 minuttene er vi best utpå der, mener Søgård.

Foruten utligningen var LSK-spissen Occean også involvert i Brennes sene scoring. Det var han som headet lagkameraten gjennom.

Canadieren mener det bare var et tidsspørsmål før Lillestrøm reiste seg og fikk bevist for alle at de er et godt lag igjen.

- Vi har aldri mistet selvtilliten. Moralen på treningene har vært veldig høy, og vi har alltid hatt troen på egne ferdigheter.

— Dette var en god kamp fra vår side, og det var ingen tvil om at vi fortjente seieren fullt ut. Selv om de tok ledelsen, ble vi aldri stresset. Vi spilte vårt spill og kjørte på. Vi visste at uttellingen til slutt ville komme.