Vålerenga-Aalesund 0-0:

ULLEVAAL (aftenposten.no): Entusiasmen rundt Vålerenga er ikke lenger lett å få øye på.

En gjeng hardbarkede supportere bak det ene målet gjør sitt beste for å blåse liv i klubben, men de mange tomme setene vitner om en hovedstad som har mistet troen på klubben sin.

Heller ikke mot Aalesund lyktes det for Vålerenga. To poeng er fasit på de siste fem seriekampene.

Singh vraket

For å snu den vonde trenden, presenterte klubben sist uke en plan om å justere spillestilen. I tiden fremover skal de ikke være like ambisiøse.

– Vi har en langsiktig plan på hvordan vi skal spille. Når vi ikke får det til, så er det ikke lett å være dominerende og kontrollere kamper. Vi må bruke litt enklere virkemidler for å vinne, sa Martin Andresen.

I tillegg ble det gitt klar beskjed om at spillere uten de rette holdningene ikke er ønsket med videre.

Harmeet Singh er på utgående kontrakt, og skal være nær en overgang til Feyenoord. I kveld var han vraket fra troppen. ”Sportslige grunner”, forklarte mediesjef Lasse Vangstein.

Stillingskrig

VIF justerte til en 4-4-2-formasjon fra start, og kunne gått opp i ledelsen i åpningsminuttene. Håvard Nielsen fikk en halv bane å løpe på, men mistet ballen da han skulle dra seg fri for avslutning.

Det samme gjorde Kjell Rune Sellin, da han fikk en lignende sjanse litt senere.

Vålerenga klarte ikke å tilrive seg initiativet på eget gress. Det var lenge stillingskrig, kun avbrutt av et par halvfarlige langskudd fra Michael Barrantes.

Nielsen var igjen frempå da han prøvde å flikke et innlegg fra Simon Larsen, men etter 36 minutter kunne Christian Myklebust ha rystet vertene. Avslutningen, etter et lavt innlegg fra Hugues Wembangamo, gikk imidlertid rett på Lars Hirschfeld.

Samme skjebne led avslutningen til Kristofer Hæstad, da han rett før pause kunne ha sendt vertene i ledelsen.

Sjansefattig

Rett etter pause fikk Daniel Arnefjord en alle tiders mulighet til å score. Han dro seg fri fra André Muri etter et frispark fra Jo Nymo Matland, men headingen snek seg utenfor.

VIF tok på seg kamphanskene. Det var en periode full tenning, og Mohammed Fellah var involvert i et par opphetede diskusjoner.

Etter 68 minutter smalt det igjen fra teknikeren, men denne gangen med ballen. Kanonen føk imidlertid utenfor.

De slet likevel med å skape de store sjansene, og gjestene var vel så nærme å få hull på byllen.

Tilskuerne ventet på et VIF-press mot slutten, men det kom aldri. Og dermed endte kampen med 0-0.