I en avstemning blant VIF-spillerne om hvem som ville beholde Martin Andresen, var oppslutningen om treneren minimal. Tilliten til Andresen har vært satt på prøve over lengre tid.

Aftenposten får bekreftet at avstemningen ble holdt før forrige sesong.

Egentrening

I går på Valle. Noen få Vålerenga-spillere ute på gresset. Resten ser ut til å ha rømt treningsfeltet. Vålerengas hardt prøvede trener, Martin Andresen, er heller ikke å se.

Men forklaringen skal være enkel.

Denne dagen er det egentrening.

— De er sikkert slitne, sier en VIF-­veteran syrlig fra hjørnet på treningsfeltet.

Lang konflikt

Stikkord i Vålerenga 26. juni 2012: Tillit.

Hvem tror på hvem, og er troen sterk nok til at Martin Andresen etter en rekke skuffende resultater skal kunne fortsette?

I dag skal styret i sportslig utvalg ha et helt avgjørende valg rundt trenersituasjonen. Spørsmålet er om tilliten mellom spillere og manager er stor nok til at Andresen kan fortsette.

Andresen har fortsatt halvannet år igjen av kontrakten, men Aftenposten vet at det har vært betent mellom manager og spillere over lang tid. Foran fjorårssesongen skal det ha vært så stor misnøye at spillerne hadde en avstemning om Andresen.

Etter hva Aftenposten erfarer, skal kun André Muri og Kristofer Hæstad ha stått klart bak sjefen.

— Den var ikke i fjor, men året før og den viser hvor langt nede vi har vært, sier Mohammed Fellah (23).

- Burde det da allerede vært tatt noen grep rundt ledersituasjonen i laget?

— Jeg vet ikke, det må styret avgjøre, jeg jobber ikke hos dem, men er her i klubben for å spille fotball og utvikle meg.

- Hvordan er situasjonen i klubben nå?

— Kaotisk, mye prat, rykter som går hele tiden, men hva skal jeg si? Vi må bare forsøke å gjøre det best mulig ute på banen. Og det har vi ikke gjort i de to siste kampene. Samtidig må vi få en avgjørelse rundt trenersituasjonen, om han skal bli eller gå, sier Fellah.

Splittet

Mandag denne uken hadde spillerne et møte med sportslig leder Håvard Lunde og Jon Pran, styreleder i Vålerenga Invest Fotball AS. Temaet var blant annet: Martin Andresen. Spillergruppen skal være delt: Den ene er mot Andresen, mens den andre forholder seg enten rolig eller støtter et VIF med dagens trenermodell.

(artikkelen fortsetter under bildet)

MOTGANG: Martin Andresen har ikke klart å lede Vålerenga til ønskede resultater.

Også i går var flere spillere, blant dem Fellah, i møte med sportslig leder.

Spillerne med mest rutine og mest spilletid er fortsatt også de mest lojale. Fellah skal sammen med blant andre Harmeet Singh være kritisk til Andresen, får Aftenposten vite.

Begge har mindre spilletid denne sesongen enn før. Singh har sammen med sin agent Jim Solbakken også nektet å forlenge med Vålerenga etter at kontrakten utløper denne sesongen.

— Du er en av Andresens sterkeste kritikere, hvorfor?

— Det er bare hva noen sier. Så lenge han er i klubben, stiller jeg meg lojalt bak ham. Jeg tenker ikke så mye på noe annet, selv om det sikkert ser slik ut når jeg sitter på benken og ikke får så mye spilletid, sier Fellah, som har startet fem av 11 seriekamper i år.

- Skulle du ønske at du hadde spilt for en annen klubb nå?

— Aldri i livet! Jeg rømmer ikke selv om skuta synker. Jeg vil heller forsøke å redde alt før et eventuelt forlis. Du er en feig og dårlig hvis du vil bort fra VIF nå, sier han.