VIKING — BODØ/GLIMT 2-1 (0-0):

VIKING STADION (Aftenbladet): Viking stanget og stanget på stillingen 1-1 i oppgjøret mot Bodø/Glimt lørdag kveld. Det så rett og slett ut til at det ikke ville seg for de mørkeblå.

Nisja jubler for tre poeng. Foto: Carina Johansen/NTB Scanpix

Men da er det èn mann man alltid kan regne med: Vidar Nisja. Mannen som elsker å dukke opp når han trengs som mest. På en stuss fra Jon Dadi Bødvarsson lurte Nisja seg fri, og banket ballen i mål.— Jeg er med på å snu kampen, og jeg scorer også målet som avgjør. Det kan ikke bli bedre, sa en smilende Nisja til C More like etter kampslutt.

Målet sendte Viking opp på 3. plass, ett poeng bak Stabæk, før de andre lagene skal spille søndag.

Kjedelig første omgang

Begge lagene åpnet noe rotete, noe som ga en sjansefattig og lite underholdende første halvtime i regnvære på Viking stadion.

Først mot slutten av omgangen begynte ting å skje. Henrik Furebotn testet først skuddfoten for Glimt, men ballen suste et lite stykke utenfor krysset.

Etter førti minutter kom kampens første skikkelig store målsjanse. Vikings Samuel Adegbenro tok på elegant vis ned et innlegg inne i 16-meteren, og la den flatt inn foran mål. Der fikk Jon Dadi Bödvarsson inn en styring – og ballen trillet noen centimetere utenfor lengste stolpe.

Like før pause la Adegbenro nok en gang til rette for Bödvarsson. Denne gangen stusset han et innlegg videre til islendingen, som var alene med keeper. Spissen valgte imidlertid å dempe ballen med brystkassen først, og det forsinket ham nok til at en Glimt-forsvarer fikk headet ballen unna.

Glimt åpnet best i andre

Bodø/Glimt åpnet andre omgang veldig friskt – men det var likevel Viking som skulle sette en støkk i bortelaget først.

Indridi Sigurdsson skjøt fra 16 meter, og traff Samuel Adegbenro i beina. Han vendte opp og satte ballen i mål, men ble avblåst for offside.

Azemi lobbet over Austbø

Men Bodø/Glimt lot seg ikke skremme. De fortsatte i samme stil som de hadde åpnet omgangen – og etter 54 minutter kom belønningen.

Alexander Sørloth fant Fitim Azemi med en perfekt gjennombruddspasning. Glimts nummer 10 lobbet ballen elegant over en utrustende Iven Austbø. 1-0 til bortelaget.

Kjell Jonevret tok raskt grep. Han satte inn Suleiman Abdullahi og Vidar Nisja, og la om til 4-3-3. Det ga umiddelbart resultater.

Danielsen utlignet på straffe

Bare minutter senere headet Kieffer Moore ballen gjennom til Abdullahi. Glimt-keeper Pavel Londak slengte seg og fikk en hånd på ballen. En feilvendt Bödvarsson jaget returen og ble felt av keeper – straffe til Viking.

Andrè Danielsen var iskald fra krittmerket, sendte keeper feil vei og plasserte ballen utagbart nede i høyre hjørne. 1-1.

Kjell Jonevret Foto: Carina Johansen/NTB Scanpix

Vidar Nisja ble heltenForuten et brukbart skudd fra Henrik Furebotn, var det Viking som jaget og var nærmest et vinnermål det siste kvarteret. Glimt var mest opptatt av å forsvare seg og hale ut tiden for å sikre det ene poenget.

Og da det så ut som Viking stanget og stanget, og ikke klarte få til det avgjørende touchet, dukket selvsagt Vidar Nisja opp – et drøyt minutt før full tid. Jon Dadi Bödvarsson stusset et innlegg videre inn i feltet. Der hadde Nisja løpt seg fri. Han lot ballen dabbe en gang før han banket ballen i nettet – til ellevill jubel fra Vikinghordene noen meter unna.

Viking holdt Glimt greit unna resten av kampen, og etter tre tilleggsminutter kunne de endelig slippe jubelen løs for lagets tredje seier på rad.