Fotball , 23. april 2006, Tippeligaen Eliteserien , Vålerenga VIF - Rosenborg RBK , Dommer Per Ivar Staberg Foto: Kasper Wikestad Foto: Kasper Wikestad, Digitalsport

— Jeg skjønner at t-skjorta er blitt en «snakkis» når avisa Dagen slår på tråden etter en fotballkamp. Det skjer ikke etter hver runde, sier Per-Ivar Staberg til Aftenposten.no, som også har forklart seg til en journalist fra den kristne dagsavisen.

Dommeren bedyrer at han ikke fikk med seg Vålerenga-spilleren Martin Pusics spesielle målfeiring på overtid.

Matchvinneren brettet opp drakten , og ga all ære til sin frelser. På t-skjorten stod det «I love Jesus».

Ifølge regelverket skal en spiller som tar av seg drakten og kommer med et politisk, religiøst eller personlig budskap straffes. I de aller fleste tilfeller med gult kort. 24-åringen fra Østerrike hadde allerede en advarsel fra før.

Midtveis i annen omgang fikk han gult for viljehands og spøkte etterpå om at det var Guds hånd. Han tok ingen selvkritikk og mente at det generelt var greit å handse så lenge dommeren ikke så det.

På overtid sikret han tre poeng til oslolaget. Klesplagget fikk mer oppmerksomhet enn scoringen.

- Hadde jeg sett t-skjorten, ville det blitt et gult til og rødt kort. Jeg ble gjort oppmerksom på det fra Haugesund-benken etterpå , forteller Staberg.

— Jeg hadde nok ikke dratt frem kort hvis han bare hadde en hvit t-skjorte under, da hadde jeg sett gjennom fingrene med det. I ettertid er det ingen tvil om hva han gjorde. Han ville ha frem et budskap, sier Staberg.

- En lærepenge

Episoden er ikke nevnt i dommerens kamprapport. Derfor er det lite sannsynlig at Norges Fotballforbund griper inn i ettertid og straffer spilleren.

Saken har vært et tema internt. Allerede like etter kampslutt ga manager Martin Andresen kjapt beskjed om at en slik feiring ikke måtte gjenta seg.

— Martin var nok mer i en rasjonell modus enn debutanten som dro av seg trøya i glede etter scoringen. Han pratet nok med spilleren etterpå. Slike feiringer er ikke noe stort problem i fotballen, han får sette det på lærepengekontoen. Det er klart det hadde vært et unødvendig kort, sier Staberg.