Haugesund — Rosenborg 0-1:

Jan Jönsson sier det er en keeper han vil ha med videre, men keeperen selv er taus om fremtiden.

Da Rosenborg ledet 1-0 og bommet fremover, sto Daniel Örlund frem og viste gammel klasse.

– Ja, det finnes alltid en mulighet for at jeg forlenger, men om den sjansen er stor vil jeg ikke kommentere, sier Daniel Örlund til Adresseavisen.

Dialog om kontrakt

Kontrakten går ut ved årsskiftet, og Erik Hoftun har tidligere opplyst Adresseavisen om at forhandlingene har gått i stå.

– Han er veldig viktig i dag, sier Jan Jönsson.

– Har dere dialog om ny kontrakt?

– Det er en dialog, mer enn det kan jeg ikke kommentere, sier RBK-treneren.

Med seieren i Haugesund fikk Rosenborg heng på Molde, som kun ligger tre poeng foran etter halvspilt serie.

– Dette var en veldig viktig seier og jeg er fornøyd med prestasjonen også, sier Jan Jönsson.

Strømsgodset spiller mot Sandnes Ulf i kveld. Taper de der, er det virkelig tett i gullstriden igjen.

– Ja, vi tror vi har en mulighet til å ta gull, det tror vi, men Godset og Molde fortjener å lede per dags dato, sier Janne.

Wangberg mye involvert

I førsteomgangen handlet egentlig alt om Simen Wangberg. Unggutten varierte som været i Haugesund: fra det strålende til det fryktelige. Men først og fremst var han heldig som fikk fullføre kampen.

I det 8. minutt fikk han gult kort for å hindre Alexander Søderlund på vei gjennom på egen halvdel. Publikum ropte på rødt kort, men Per Ivar Stadberg nøyde seg med det gule.

I det 20. minuttet var Skartun på vei inn mot mål, Wangberg dunket inn i siden på ham og haugesunderen lå strak. Kanskje falt han i letteste laget, men reprisen viste at straffen skulle vært idømt.

Haugesund-publikummet var hvert fall ikke i tvil, og dommer Per Ivar Stadberg måtte tåle kraftig pipekonsert på vei ut av banen til pause.

Rett etter pause skulle Rosenborg få en opptur. Chibuike lekte seg på dødlinja og chippet inn til Borek Dockal, som hadde sluppet fri fra sin markør. Med et kraftfullt svalestup av en heading, dunket han ballen inn bak Per Morten Kristiansen i Haugesund-buret.

Etter at Dockal hadde kjempet til seg ballen på midten, Markus Henriksen fanget den opp på kanten, tok seg god tid, og sendte et presist innlegg til Daniel Fredheim Holm, som ikke nølte og headet ballen i mål.

Annullering

Denne gangen annullerte Stadberg. Helt uforståelig for de fleste på stadion, men etter å ha sett reprisen et par ganger, ser man at en offsideplassert Chibuike hindret Kristiansen i å se ballbanen. Korrekt annullering.

Etter 20 intensive minutter for Daniel Örlund, som hadde flere mesterredninger og nok en gang viser at han fortsatt kan, mistet Haugesund piffen. Men på overtid fikk de én siste sjanse. Vegard Skjerve fikk ballen på 15 meter og plasserte ballen forbi Örlund, men også forbi stolpen.

Rosenborg vant på en dag som ikke var topp - akkurat slik et gullag skal gjøre det.