BILDET KOMMER FRA SCANPIX DATABASETRONDHEIM 20071025:Rosenborgs trener Knut Tørum (i midten) trakk seg som trener fra klubben under en pressekonferanse i Trondheim torsdag. Til venstre for den avtroppende treneren sitter styreleder i klubben Terje Svendsen og helt til høyre Knut Torbjørn Eggen.Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX Foto: Kallestad, Gorm

Etter et snaut halvår i direktørstolen er Knut Torbjørn Eggen sykmeldt i to uker fra sin jobb som sportsdirektør i Rosenborg.

— En litt slitsom høst

Eggen har tidligere sagt at den siste tiden i Rosenborg har vært tung etter manglende suksess på spillermarkedet og RBKs mesterliga-exit. Sportsdirektøren har fremstått som tydelig preget av den turbulente tiden i klubben. Nå er det klart at Eggen går ut i sykmelding.

- Det har vært en litt slitsom høst, og jeg er nå sykmeldt i 14 dager med virkning fra fredag. Dette skjer i forståelse med lege, klubb og familie. Sykmeldingen er ikke dramatisk i forhold til viktige forhandlinger med spillere og trenere, da RBK er godt forspent med Erik (Hoftun), Rune (Bratseth) og Nils (Skutle). Jeg gleder meg til å komme tilbake på nyåret, sier Eggen til RBK.no.

Bratseth vikarierer

I Eggens fravær vil tidligere sportsdirektør Rune Bratseth overta størsteparten av sportsdirektøransvaret.

- Det er naturlig at Rune Bratseth blir mye involvert i sportsdirektør-prosessene. I tillegg regner jeg med å selv ta litt ansvar, og Erik Hoftun vil også være involvert, sier administrerende direktør Nils Skutle til adressa.no.

Hoftun starter som assisterende sportsdirektør i klubben fra 1. januar.

— Vi håper jo at Knut Torbjørn kommer rask tilbake. Det er ingen tvil om at han er en kjemperessurs for klubben, og han er jo en ekte RBK-er også. Han er en kontinuitetsbærer allerede, og med alle trenerskiftene i klubben håper vi Eggen kan være det i mange år fremover også, sier Skutle om sin sportsdirektør.