To personer fra vaktselskapet Securitas måtte til legevakten etter å ha blitt angrepet på Ullevål Stadion T-banestasjon søndag kveld.

Politiet pågrep to personer, trolig Vålerenga-fans, for ugjerningen.

Amper stemning

Uroen oppstod da supportere fra Vålerenga og Lillestrøm var på vei hjem fra kaoskampen.

Ifølge et øyenvitne Aftenposten.no har snakket med var det folk tilknyttet casualsmiljøet til Vålerenga som yppet til bråk. Gruppen på rundt 25 skal ha delt seg i to og tatt oppstilling på hver sin perrong.

Da noen hoppet ned på t-banesporet og begynte å vifte med en stor stein, ble oppførselen oppfattet som truende og aggressiv. En Lillestrøm-supporter skal ha svart med å kaste en mynt mot noen i gruppen av Vålerenga-fans. Det skal ha utløst håndgemeng. Det var da Securitas-vakter forsøkte å roe ned situasjonen, at de selv ble sparket og slått ned.

— Jeg kan bekrefte at det har vært en hendelse på t-baneperrongen etter kampen. Det var sammenstøt mellom supporterne til Vålerenga og Lillestrøm, og våre vektere forsøkte å roe ned situasjonen. Ingen ble alvorlig skadet, men de fikk seg noen slag i tumultene og ble tatt med på legevakten for sjekk. Det går bra med begge, men vi karakteriserer dette som en uønsket hendelse, sier André Thomsgård, informasjonssjef i Securitas.

Vaktselskapet har tatt saken videre.

— Vi anmelder alltid forhold som har å gjøre med vold mot vårt personell. De ble raskt tatt hånd om på stedet og det finnes nok av vitner til hendelsen, sier Thomsgård

Politiet opplyser at to personer ble anholdt i forbindelse med bråket ved t-banestasjonen.

— De ble pågrepet, avhørt og erkjenner delvis de faktiske forholdene. Begge er nå løslatt, sier førstebetjent Håvard Bekk ved Majorstuen politistasjon.

VIF etterforsker saken

Selve kampen ble overskygget av tribunebråk. 65 supportere ble bortvist fra stadion, mens 15 ble pågrepet av politiet. Også før kampen var det tilløp til slåsskamp ved en pub i Oslo sentrum.

Vålerenga ser alvorlig på enda en negativ hendelse.

- I tillegg til å ivareta sikkerheten til tilskuerne på Ullevaal stadion betaler vi Securitas-vakter for å ivareta sikkerheten til tilskuere før og etter kamp, da spesielt i området rundt Ullevaal stadion og t-banestasjonen. Hvis det stemmer at Securitas-vakter er blitt utsatt for vold og skadet i forbindelse med søndagens kamp, ser vi svært alvorlig på det, sier Lasse A. Vangstein, mediesjef i Vålerenga Fotball.

— Slåssing, trusler og voldsbruk hører ikke hjemme i fotballen, og Vålerenga Fotball tar sterk avstand fra den typen oppførsel. Vi er ekstremt skuffet og lei oss om påstandene stemmer, og hvis det stemmer at det er Vålerenga-sympatisører står bak bedrer ikke det følelsen vi sitter igjen med når vi hører om dette.

Vålerenga vil nå etterforske påstandene nærmere.

— Nå er det viktig for oss å få alle fakta på bordet, og vi tar disse påstandene på aller største alvor. Derfor vil vi undersøke saken nærmere. Hvis noen som sympatiserer med Vålerenga har utøvd vold mot andre, vil de bli straffet knallhardt av Vålerenga. Det er det ingen tvil om. Sånn oppførsel ønsker ikke vi i forbindelse med våre kamper, og vi setter svært liten pris på at noen utøver vold under Vålerengas farger og fane. Det er langt utenfor de verdiene Vålerenga Fotball står for, sier Vangstein.