TRONDHEIM (adressa.no): Klokken 12 i dag bisettes en av norsk fotballs største legender gjennom tidene i Ilen kirke. Han døde 29. desember, 69 år gammel, og i dagene etter har Iversens minne blitt hedret av hele den norske fotballfamilien.

Nils Arne Eggen har både spilt med og vært trener for «Ivers». Han mener spissen er det største talentet han noen gang har trent:

— Odd var det største talentet. Som spiller var han en av de beste jeg har vært borti, og det sier jeg både som medspiller og som trener. Odd hadde i grunnen alt. Han var god på hodet, skjøt like godt med begge beina, og var sterk og rask. Men aller viktigst: Odd hadde et enormt overblikk. Han hadde flueøyne, sier Eggen til adressa.no.

- Ikke utnyttet alt

Eggen var en av arkitektene bak «redningsaksjonen» som brakte Ivers tilbake til Lerkendal og Brakka etter en svært tøff periode på Gjøvik. Og Eggen mener Odd Iversen spilte en viktig rolle i klubben også etter at han la opp.

— Jeg hadde med Odd som materialforvalter, og han var med på alle reisene våre rundt om i Europa. Også til Milano. Han var viktig for oss, og jeg brukte ham mye som samtalepartner. Odd kunne alt om fotball. Han var ingen intellektuell, men meget intelligent, sier Eggen som ikke legger skjul på at Ivers til tider levde et meget hardt liv.

— Minuset med Odd var at han ikke var særlig snill med seg selv. Derfor fikk han heller aldri helt utnyttet de fenomenale mulighetene det unike talentet ga ham, sier Eggen.

By Rise: - RBKs største gjennom tidene

Tidligere lagkamerat, keeper og trener Ola By Rise, mener Iversen er intet mindre enn tidenes Rosenborger.

— Med all respekt for de andre legendene: Odd er Rosenborgs største spiller gjennom tidene. Han var en ener i sin tid, en artist med en vanvittig råskap og målteft. I tillegg hadde han mental styrke. Som Nils Arne pleide å si: Odd Iversen kan alt om fotball, han vet bare ikke hva det heter – og det illustrerer at Odd hadde en intuitiv og genial forståelse for spillet, sier By Rise.

Var med onkelen på Lerkendal

Fotballpresident Yngve Hallén sier følgende om den tidligere landslagsspissen:

— Han var en av de store i norsk fotball. Han var også en person som også den yngre generasjon fotballspillere har et forhold til. Mine tanker går i dag til familien og ikke minst til Steffen. Hans væremåte og hans kjappe replikk har alltid stått som noe spesielt.

Her er et knippe andre uttalelser i forbindelse med Iversens bortgang:

Torstein Flakne, trønder-rocker:

–Odd Iversen har vært en del av mitt liv så lenge jeg kan huske. Helt siden faren og onkelen min tok meg med på Lerkendal da jeg var guttunge, og jeg så ham herje sammen med Harald Sunde, har han vært spissen framfor alle for meg.

Karl Petter Løken, tidligere RBK-spiller:

— Odd hadde så mange sider, jeg hadde stor sans for ham. Som fotballspiller var han et naturtalent. Lekenheten, råskapen foran mål og timingen var noe sønnen også arvet. Odd er en av de riktig store, han er blant de få som blir husket lenge etter at karrieren er over.

Bjørn Wirkola, lagkamerat og storhopper:

— Som fotballspiller var han unik, et helt angrep alene. Den beste spilleren Rosenborg har hatt. Odd var et enormt trekkplaster. Publikum visste at han var verdt inngangspengene uansett. Som menneske var han en snill og grei gutt. Han snakket rett fra levra, pakket ikke inn i bomull.

Bent Skammelsrud, tidligere RBK-spiller:

– Odd Iversen var alltid positiv og flink på å støtte oss. Vi delte mange gleder etter kampene. Han var en fin person. Han delte sorger og gleder med oss, og var flink til å backe oss opp. Jeg visste jo han var syk, men det er likevel trist når det skjer.

Mini Jakobsen, tidligere RBK-spiller:

–Han var en fantastisk fotballspiller. 30 mål på 18 kamper sier sitt. Han ble sammenlignet med Johan Cruyff. Meldingene, humøret, smilet. Han levde et tøft liv, men det var Odd. Han var et folkets mann og tok heller en øl med supporterne etter kamp enn å dra hjem.

Tove Moe Dyrhaug, daglig leder RBK:

— Iversen var en av Norges og Rosenborgs aller største fotballspillere gjennom tidene. Gjennom en lang karriere betydde han svært mye for Rosenborg og Rosenborg har betydd mye for ham.

Arne Scheie, NRK-guru:

–Jeg var så heldig at jeg kjente ham både på og utenfor banen, og han var en veldig fin kar. Sportslig var jo Iversen et mønster på en spiss. Han har jo fremdeles scoringsrekorden i den norske toppserien. Hans gjennombruddskraft, hans skudd, hans headinger, alt var jo topp.

Bjørn Hansen, tidligere RBK-trener:

–Jeg husker ham som en real fyr. Han sa det han mente, han mente det han sa. En veldig all right fyr som alltid var frempå med replikker og småkommentarer.