Charleroi-sak til Europadomstolen

<p>Charlerois søksmål mot FIFA ble som ventet henvist til Europadomstolen for en avgjørelse.</p>

Den belgiske fotballklubben støttes i saken av G14, interesseorganisasjonen for 18 av Europas rikeste og mektigste klubber. Det handler om kompensasjon for å avgi spillere til landslagsoppdrag, og avgjørelsen kan komme til å endre landslagsfotballen for alltid.

– Europadomstolen er den eneste rettsinstans som kan avgjøre denne saken tilfredsstillende, sa rettens administrator Jean-Philippe Lebeau.

En talsmann for G14 sa seg «svært tilfreds» med avgjørelsen.

– Vi har hele tiden hevdet at FIFAs regler er underlagt EU-lovgivningen, mens de hevdet at det ikke er slik. Nå viser det seg at vi har fått rett, sa G14s advokat Jean-Louis Dupont.

Forrige viktige sak innen fotballen som ble henvist til Europadomstolen, var den såkalte Bosman-saken. Den resulterte i en kjennelse som endret fotballens overgangssystem og ga spillerne mye større frihet til å bytte arbeidsgiver.

G14-klubbene håper at Europadomstolen skal bestemme at internasjonale eller nasjonale fotballforbund skal betale spillernes lønn og forsikringer når de er på landslagsoppdrag.

Charleroi har saksøkt FIFA med krav om kompensasjon fordi en av deres spillere ble skadd på et landslagsoppdrag, og avgjørelsen ventes å skape presedens.

Dupont sa at han tror det vil gå et års tid før endelig avgjørelse foreligger.

©NTB