Jeg kan bare beklage at Fædrelandsvennen brukte moskeen på Furuset som illustrasjonsbilde til min artikkel, jeg er enig i at valget kan være uheldig. Ahmadi-muslimer har selv blitt utsatt for denne radikaliseringen og volden, ikke minst fra sunni Pakistan, men også i andre muslimske land.

Islamske hovedretninger

Min artikkel var mest myntet på de to store, islamske hovedretningene, sunni og shia. De fleste terrororganisasjonene vi kjenner i Vesten og som dreper i religionens navn hevder jo å være sunnimuslimer, som ISIL, Al Qaida, Al Nusra og mange andre. Men også det shia-styrte presteskapet i Iran støtter terror mange steder i verden. Så vidt jeg vet skiller dere også prisverdig mellom stat og religion, noe som langt fra er tilfellet i de fleste muslimske land.

Du skriver også at: «Vi er kanskje den eneste moskeen som i klare ordelag har fordømt og tatt avstand fra radikalisering, ekstremisme og vold i islams navn». I denne uttalelsen formoder jeg at det ligger en støtte til mitt syn om at mange religiøse ledere innen islam, også i Norge, ikke klart tar avstand fra radikaliseringen som finner sted og den terror og vold som utføres i religionens navn.

I muslimske land

Den sammenblandingen av stat og religion som praktiseres i de fleste muslimske land fører heller ikke noe godt med seg. Alle land i verden som forbyr frafall fra religionen, ja dødsstraff for dette, er muslimske land. De fleste væpnede konflikter rundt i verden finner sted i muslimske land, samt at disse landene har lav økonomisk vekst, dårlige kår for annerledes tenkende og svak demokratisk utvikling. Noe av dette kan nok hevdes å skyldes USAs krigføring rundt i verden, men langt fra det meste, det har statene klart selv.

Jeg har møtt mange flott mennesker mens jeg arbeidet i muslimske land, men korrupsjonen, ensrettingen, kvinneundertrykkingen, vold og intoleransen som følge av religiøse lederes ekstreme tolkning av religion, gjør at mange dessverre kun ser flukt til Vesten som en løsning. Desto mer forbausende er det derfor at man ikke fra de fleste moskeene her til lands i klare ordelag tar avstand fra denne utviklingen.