— Det var noen andre tilbud som vi trodde skulle gå gjennom, som gjorde at jeg takket nei, sier Sean McDermott.

Midt på Øvre torv i Kristiansand står Starts nye keeper. De siste seks årene har han knapt vært hjemme like lenge som han har vært de siste to ukene. Nå blir det minst halvannet år til.

Sean McDermott i Arsenal-drakten. Foto: Arkiv

Onsdag signerte Sean McDermottkontrakt ut neste sesong. Det etter å ha vært hjemmefra siden han som 16-åring gikk til Arsenal. Der fikk han spille sammen med noen av verdens største stjerner.

Spilte med verdensstjerner

— Jeg lærte mye i Arsenal. Det ble min utdanning å trene med noen av verdens beste spillere. Så var det bra å komme hjem til Norge også, sier McDermott der han står i solskinnet, i sterk kontrast til vindfulle Sandnes hvor han har spilt de siste sesongene.

De aller fleste som følger sørlandsfotballen har hørt om McDermott i mange år. Men keeperen er bare 22 år, og er tålmodig med tanke på egen karriere.

- Denne sesongen er jeg forberedt på å sitte på benken. Håkon (Opdal) har vært den klart beste keeperen i eliteserien, og Start gjør det godt. Men neste år skal jeg være med å kjempe om keeperplassen, sier 22-åringen, som har aldersbestemte landskamper for Irland.

Fædrelandsvennen 6. mai 2008. Sean McDermott jaktes av proffklubber. Foto: Faksimile

Nå er håpet at karrieren skal skyte fart. Han velger ikke Start for å komme nærmere venner og familie. Han er klar på at Start er det beste, sportslige valget, selv om han har hatt tilbud fra flere norske klubber. Han roser også Erik Ruthford Pedersen som en meget dyktig keepertrener.

Tålmodig

— Ville 16 år gamle McDermott vært skuffet over å spille i Start seks år senere?

— Ikke etter all den erfaringen jeg har fått. Når man er 16 tror man karrieren, spesielt når man er i Arsenal, skal gå en vei. Men jeg er tålmodig. Ting skjer når det skjer, sier McDermott.

- Sean har vært i vårt søkelys siden i fjor høst, og jeg hadde en lang prat med ham da. Det ble til at han fortsatte i Sandnes. Når det da ble til at Ingvar (Jónsson, Start-keeper som leies ut til Sandnes Ulf) ønsket seg mer spilletid, så ble dette en flott løsning. En vinn-vinn situasjon, sier Erik Ruthford Pedersen.

Sean McDermott på trening med Start i forrige uke. Keepertrener Erik Ruthford følger nøye med. Foto: Håvard Karlsen

Med Håkon Opdal i den formen som han er i om dagen, samt en ung keeper i McDermott, mener Start-legenden at klubben har fått et veldig godt keeperteam.

— Gode ferdigheter

— Sean er veldig dedikert til det han holder på med. Han vet hva det dreier seg om, og viste på trening i forrige uke at han kommer til å bidra, sier Ruthford Pedersen.

- Men det er ingen tvil om at han er reserve bak Opdal?

Sean McDermott er strålende fornøyd med å være hjemme i Kristiansand. Foto: Heida Gudmundsdottir

— Det er utgangspunktet, og det er vi veldig klar over. Jeg er en trener som liker konkurranse, og Sean er veldig ung. Han er i en utviklingsfase, så vi skal nok sette oss ned og stake ut kursen for ham. Han har gode ferdigheter og gode muligheter, sier den rutinerte keepertreneren.Start-direktør Even Brandsdal er godt fornøyd med å ha sikret seg Sean McDermott.

— Jeg kjenner Sean og familien veldig godt fra tiden i Våg. En utrolig fin fyr, som er kjempemoro at skal spille for Start.

Han sier at utgangspunktet er at Ingvar Jónsson skal tilbake til Kristiansand etter sesongen. Sandnes Ulf har ikke noe opsjon på kjøp.