Russiske myndigheter har tidligere gått langt i å si at alle væpnede grupper som kjemper mot Bashar al-Assads regjering, er terrorister.

Men på en pressekonferanse i Moskva sammen med FNs Syria-utsending Staffan de Mistura onsdag, erkjenner Lavrov behovet for å skille mellom de ulike opprørsgruppene før neste runde med fredssamtaler i Wien.

Lavrov sa videre at Russland aktivt støtter de Misturas innsats for å løse den syriske krisen, ifølge nyhetsbyrået TASS. FN-utsendingen sier det er viktig å jobbe for å danne en inkluderende regjering i Syria.

Brorparten av de russiske bombene i Syria har rammet andre opprørsgrupper enn IS og al-Qaida-fløyen Jabhat al-Nusra. Assad definerer alle motstandere som terrorister, men Lavrov har tidligere hevdet at Moskva angriper de samme «terrorgruppene» som den USA-ledede koalisjonen i Syria.

— Dersom noen oppfører seg som en terrorist, går som en terrorist, kriger som terrorist - da er det en terrorist, ikke sant? sa Lavrov dagen etter at Russland 30. september innledet en massiv luftkrig mot Assads fiender i Syria. (©NTB) (©NTB)