Siden fjorårets CES-messe har mange av de store TV-produsentene lansert en eller annen form for kurvet TV,og de fleste har også tatt i bruk OLED-teknologien.

Målet med den buede skjermen er å gjøre brukeropplevelsen, og da spesielt ved filmtitting, bedre.

Øynene dine får nemlig omtrent samme avstand til både sentrum og ytterkanten av bildet når du ser på den buede skjermen, noe som «suger deg mer inn» i bildet enn en helt flat TV klarer. Det er i det minste tanken.

TV-ene er imidlertid ekstremt dyre og har et større fotavtrykk enn tradisjonelle flat-TV-er. Dermed passer de nok ikke inn i alle situasjoner og miljøer. Akkurat dette skal dog Samsungs nye prototype elegant unngå, ved at TV-en rett og slett kan endre form:

– I dag viser vi en ny teknologi vi kaller «Bendable TV», saJoe Stinziano, viseadministrerende direktørfor Samsung Amerika, fra scenen på årets CES-messe.

Mer fra CES:

Dette er LGs nye 4K-TV-er

Ett klikk, og formen endres

Ved siden av seg hadde han den 85 tommer store prototypen, som foreløpig ikke har noe annet navn enn «Bendable TV». Ikke en eneste spesifikasjon er heller kjent, men vi fikk muligheten til å beskue den i aksjon.

Med et enkelt trykk på fjernkontrollen endrer forman seg flat til kurvet. Mekanikk bak panelet skyver nemlig sidekantene ut, slik at den får en kurvet form.

– Det handler om å gi brukeren kontroll over TV-opplevelsen, saStinziano, og la til at en slik modell vil la deg tilpasse TV-en til hva du ser på, som for eksempel at den er kurvet når du ser på film.

Det var både spesielt og imponerende å se den flate skjermen plutselig bli konkav, men demonstrasjonen innebar ikke så mye mer enn det.

Både LCD— og OLED-skjermer er i dag tilgjengelig som kurvede modeller, men akkurat hvilken teknologi som satt på innsiden av denne prototypen er ikke kjent.

Usikker fremtid

Nøyaktig hva Samsung planlegger å gjøre med den nye TV-en var det heller ikke mye snakk om. Og om den i det hele tatt forlater prototype-stadiet, noe som slettes ikke er sikkert, vil den nok uansett bli ekstremt kostbar å eie.

En vanlig kurvet OLED-TV kan i dag raskt koste deg 70 000 kroner, og siden Samsungs nye prototype i tillegg har mekanikk på innsiden, bør du nok forvente deg en prislapp som ligger godt over dette.

PS! Også LG viser frem en tilsvarende bøybar prototyp på messen.

Les mer:

Se Samsungs enorme 4K-beist