Onsdag valgte ekspertjuryen i Årets Sørlandsbedrift sine sju finalister: Beckmann, Glencore NIkkelverk, Norgesenergi, Norsk Oppdrettservice, Palmesus, Phonero og Smaken av Grimstad.

Konkurransen er likevel ikke over for de resterende 23 bedriftene som Fædrelandsvennens økonomiredaksjon i forkant hadde plukket ut på bakgrunn av regnskapstall, positive nyheter siste år, samt variasjon i geografi og bransjer.

Kandidatene som fikk tommel ned fra juryen, får en ny sjanse til å kapre den åttende og siste finaleplassen, Folkets Finalist, i helga. Ved bordet, lengst vekk fra kamera f.v. Helene Falch Fladmark, Erik E. Tønnesen og Jostein Håland. Nærmest kamera f.v. Runar Leite, Kamilla Sharma og Monika "Åkki" Lidi. Foto: Kjartan Bjelland

Nå er det nemlig opp til leserne å bestemme hvem som fortjener den siste plassen i finalerundene. De 23 kandidatene representerer åtte kommuner, en rekke bransjer og både store og små bedrifter. Avstemningen varer fram til mandag klokka 08, og bedriften med flest stemmer går videre til kvartfinaler.

Du stemmer fram din favoritt ved å sende sms til 03811 og skriv «BEDRIFT 1» dersom du stemmer på bedrift 1. Ønsker du å stemme på en annen bedrift skriver du inn bedriftens nummer. Numrene finner du i listen.

Vi godkjenner bare én stemme fra hver mobiltelefon. Ordinær sms-takst gjelder. Husk mellomrom mellom BEDRIFT og nummeret på bedriften.

Du kan stemme til og med mandag 21. september klokken 08.00. ## Disse kan du stemme på:

BEDRIFT 1: Agderbygg

BEDRIFT 2: Blivakker.no

BEDRIFT 3: Boss Industri og Mek. Verksted

BEDRIFT 4: Dampbageriet

BEDRIFT 5: Dekkomsetning

BEDRIFT 6: Eikås Sagbruk

BEDRIFT 7: Ekstralys.no

BEDRIFT 8: Fiskeeksperten Reinhartsen

BEDRIFT 9: Gamezone

BEDRIFT 10: G-Bil

BEDRIFT 11: Geheb Conditori

BEDRIFT 12: Hennig-Olsen Is

BEDRIFT 13: Huntonit

BEDRIFT 14: Jentan på Båly

BEDRIFT 15: Kruse Smith

BEDRIFT 16: LL Setesdal Bilruter

BEDRIFT 17: LOS

BEDRIFT 18: Lotus Grill Bar

BEDRIFT 19: Mur i Sør

BEDRIFT 20: NorSap

BEDRIFT 21: Rosfjord Strandhotel

BEDRIFT 22: Skagerak Trål og Notbøteri

BEDRIFT 23: Sørmegleren

NB! Etter nomineringen av bedrifter stengte søndag klokka 12, ble vi gjort oppmerksom på at flere nominerte bedrifter ikke dukket opp på godkjent-listen. Det viste seg at en lenke i de to siste nettartiklene sendte leserne til nominasjonsskjemaet fra 2014, noe som først ble oppdaget onsdag. De 15 godkjente kandidatene (av totalt 34 forslag) ble imidlertid lagt til listen som juryen skulle plukke finalister av, og fikk dermed samme mulighet som de opprinnelige 96 til å bli med videre. Glencore Nikkelverk er en av disse bedriftene som ble valgt ut som finalist av juryen.