Bildet viser tre barn som dekker til et stort bombehull i sitt eget hus på Gazastripen. I bakgrunnen synes ruiner, mens de tre barna strever med å henge opp et fargerikt teppe for å hindre utsikt.

— Et tungt, mørkt og uskarpt bilde. I alt dette tilfeldige og uperfekte merker vi braket og rystelsene fra granaten som smalt, skriver juryen i sin begrunnelse.

— Mens vi oftest ser krig på TV, viser bildet oss krigen gjennom et hull i veggen. Bildet sier mye om menneskets universelle tilpasningsevne. Hva gjør vi etter at bombe har falt? Jo, vi fortsetter med livet så godt vi kan. I sin stillferdige handling dekker barna over et åpent sår slik at hverdagen kan gå videre, slik at de kan se TV, sove, slippe å ha krigen inn i stua. Vi skulle ønske det var så enkelt. Bildet er symbolsk uten å være det: Dette er virkeligheten, dette er deres virkelighet. Fotografiet berører og ryster oss. Et utrolig godt nyhetsbilde, konkluderer juryen.

Kyrre Lien er utdannet fotojournalist fra Høgskolen i Oslo og Akershus. Han har jobbet i NTB scanpix, før han senere har frilanset og levert til blant andre Aftenposten, VG og New York Times. (©NTB)