Det stod 0-0 til pause. Bryne scoret to ganger i starten av andre omgang, men Gausdal reduserte på straffespark like etterpå. VFK hadde én stor og et par halvsjanser til å utlikne, men istedet punkterte Bryne kampen.

VFK ble presset høyt i banen fra start og klarte ikke å spille seg ut bakfra som man ønsker, og de lange ballene var ofte upresise. Dermed klarte ikke bortelaget å produsere noe særlig med muligheter før hvilen. Den største kom etter en corner, hvor Lars Djuve Båtsvik nesten fikk kranglet ballen i mål. Midtstopperkollega Alain Delgado fikk starte sin første kamp etter returen fra USA, og reddet Brynes største mulighet før pause på streken. Bryne hadde et klart overtak i første omgang uten å skape så mye mer enn halvsjanser.

Simen Næss sendte Bryne i ledelsen 7 minutter ut i andre omgang, og samme mann satte inn 2-0 på noe som så ut som en tvilsom straffe. Straffe fikk også VFK noen minutter senere da Victor Vindfjell ble felt av keeper. Den satte Gausdal sikkert, og det var liv i kampen igjen. Dette var Vindbjarts beste periode i kampen og det ble skapt flere muligheter til utlikning. Den største fikk Vindfjell da han dro seg innover og skjøt mot mål, men Brynes keeper gjorde en god redning.

Etter denne offensiven av bortelaget ble det litt frem og tilbake, med muligheter for begge lag, og det var hjemmelaget som var skarpest foran mål. Avgjørelsen kom etter 82 minutter ved Kristian Heimdal Magnusson, som headet ballen i mål etter et innlegg. Dermed ble det nok et tap i en mager vårsesong for VFK. Et lyspunkt må være to spillere som har vært lenge ute med skade og nå ser ut til å allerede kunne hjelpe laget til å plukke flere poeng fremover, nemlig Kim Kvaalen og Magnus Langerud. Sistnevnte kom innpå og var med på å prege kampen i VFK’s beste periode, mens Kvaalen gjorde en god kamp sentralt på midtbanen.

Nå er det bare Odd 2 som er bak VFK på tabellen, kun slått med dårligere målforskjell. De kommer til Moseidmoen 2. pinsedag, mandag 5. juni. Da trenger laget og bygda sårt en seier!