Lindland kan se tilbake på en lang karrière som racerfører, og har tidligere vunnet både norgescupen i racing og den svenske Porsche GT Cup. Han har også kjørt STCC, men de siste årene har han konsentrert seg om Porsche, og kjørt den franske Carrera-cup’en for teamet til ni ganger verdensmester i rally Sébastien Loeb.

– Planen var å ta steget opp til Porsche Supercup, som kjøres sammen med Formel 1, denne sesongen. Jeg har kjørt en del løp i Supercupen tidligere, men aldri full sesong. Det skal jeg gjøre i år. Samtidig fikk jeg muligheten til å fortsette i det franske mesterskapet i Sébastien Loeb Racing, og dermed blir dette min travleste racingsesong noensinne, forklarer Lindland.

Roar Lindland (38) fra Lyngdal kan se tilbake på en lang karrière som bilsportsutøver. Han startet med bilcross og rallycross, og vant senere norgescupen i racing.

Porsche Supercup er øverste plattform innen Porsche Cup Racing, og er regnet for å være verdens raskeste og tøffeste merkesmesterskap med noen av de beste GT-førerne i verden til start. Alle løpene går som forløp til Formel 1 i Europa, samt i USA.

– Jeg er utrolig ydmyk for å ha fått denne muligheten. Ved å kjøre to mesterskap får jeg veldig mye tid i bilen i tillegg til at enkelte løp går på de samme banene, dette gir gode synergier i begge mesterskapene. Samtidig blir det noen helt nye baner for meg i år som Red Bull Ring i Østerrike, Silverstone i England, Hockenheim i Tyskland og Austin i USA.

Sesongen starter på Circuit de Catalunya-Barcelona den 24. april, i det som er et løp i det franske mesterskapet. Den 15. mai starter Porsche Supercup på den samme banen.

Lindland har også vunnet Porsche GT Cup i Sverige og kjørt STCC. De siste årene har han kjørt Porsche internasjonalt, og skal i 2016 kjøre både Porsche Mobil 1 Supercup og Porsche Carrera Cup France.

Lindland fortsetter å jobbe seg målrettet oppover på den internasjonale arenaen. De to siste årene har han blitt kåret til «vice champion» i det såkalte B-mesterskapet i den franske Carrera Cup’en. Som fører i B-mesterskapet har han mulighet til å plukke poeng mot mer jevnbyrdige førere som for eksempel ikke tester like mye som de andre, samtidig som Roar fortsatt kan ta poeng i A-mesterskapet og kjempe om en best mulig topplassering.

Målet for Lindland i årets sesong er å vinne B-mesterskapet i den franske Carrera Cup’en, og dermed forsøke å nærme seg en topp 5-plassering på totallista blant de franske førerne. Også i Porsche Supercup, hvor Roar skal samarbeide med teamet MRS, håper Roar å kjempe i øverste halvdel av resultatlista, samt ta viktige poeng i B-mesterskapet. Alle løpene i Porsche Supercup blir sendt på Viasat Motor og Eurosport, som tidligere.

Kalender:

24\.04: Barcelona (fransk mesterskap)

07\.05: Spa (fransk mesterskap)

15\.05: Barcelona (Supercup)

29\.05: Monaco (Supercup)

21\.06: Zeltweg (Supercup)

26\.06: Zandvoort (fransk mesterskap)

10\.07: Silverstone (Supercup)

24\.07: Budapest (Superup)

31\.07: Hockenheim (Supercup)

28\.08: Spa (Supercup)

04\.09: Monza (Supercup)

11\.09: Le Mans (fransk mesterskap)

02\.10: Imola (fransk mesterskap)

23\.10: Austin (Supercup)

30\.10: Paul Ricard (fransk mesterskap)