OSLO: — Det er nok litt tøffere konkurranse om plassene på laget nå i forhold til i fjor, både på midtbanen og i forsvaret, sier Vålerenga-trener Kjetil Rekdal til Fædrelandsvennen.

Verken en skadet Kristofer Hæstad eller Simon Larsen var på banen da Vålerenga åpnet serien med å tape 1-3 for Brann i Bergen.

Hæstad startet sesongen med å være hjemmesitter. Fjorårets VIF-kaptein har vondt i hoften. Men trolig hadde han ikke spilt uansett. I løpet av vinteren har nemlig Kjetil Rekdal vært tydelig på at Christian Grindheim og Fegor Ogude er lagets førstevalg sentralt på midtbanen. I tillegg har også Bojan Zajic spilt mye på den plassen i VIFs 4-2-3-1-system.

IKKE LENGER FØRSTEVALG: Simon Larsen spilte i fjor 27 seriekamper for Vålerenga, mest av samtlige utespillere i klubben. Nå er han ute av laget etter at Kjetil Rekdal hentet costarikaneren Geancarlo Gonzalés. Her er Larsen fotografert på La Manga, med Rekdal i bakgrunnen. Foto: Kjetil Flygind

Blir ikke kvitt hofteskade

— Doffen ble skadet på La Manga og det var ekstremt synd, fordi han har mistet mye god trening, sier Rekdal

— Er det uansett en spiller som kommer til å spille en del når han er skadefri?

— Det vet jeg ikke ennå. Dersom vi regner på sentrale midtbanespillere har vi Grindheim, Ogude, Zajic, Fellah og Hæstad. Han har tøff konkurranse, men sånn skal det være i en toppklubb, svarer Rekdal.

— Det er kjedelig å sitte og se på, og det var et slag i trynet å få den skaden. Nå har det gått tre-fire uker uten at jeg har blitt veldig mye bedre, sier Doffen, som omtrent for første gang i sitt fotballiv er i en utfordrerrolle i forhold til plass på laget.

— Det har ikke vært noe problem for meg. Jeg tror jeg får en del spilletid dersom jeg klarer å trene godt og holde meg skadefri, sier den tidligere Start-spilleren.

- Ikke langt unna

Siomon Larsen var den mest benyttede utespilleren i Vålerenga i fjor, og har spilt så og si alt i årets oppkjøring. Men da det gjaldt som mest lørdag tilbrakte han 90 minutter på benken.

— Det var jo selvfølelig skuffende ikke å spille den første seriekampen. Jeg fikk en begrunnelse og må bare jobbe knallhardt for å spille meg inn på laget igjen, sier Larsen.

André Muri og Geancarlo Gonzalés er førstevalg som midtstoppere, mens den tidligere landslagsspilleren Jan Gunnar Solli ser ut til å ha "tatt" Vålerengas høyreback, men der vil uansett Kjetil Rekdal helst slippe å bruke Larsen.

— Det er først og fremst midtstopper Simon Larsen er. Der har vi Muri og Gonzalés. Men Simon har vi troa på, og det er lite som skiller ham fra de to andre, sier Rekdal.