Denne typen bildefortelling har blitt et av Sarah Surlands merkevarer. Denne la hun ut under teksten: "Når du er litt for fokusert på mobilen..." Foto: Sarah Surland/Sisteplass
"Livet som kjendis" Foto: Sarah Surland/Sisteplass
"Klar for fest" Foto: Sarah Surland/Sisteplass
"Dumme spørsmål" Foto: Sarah Surland/Sisteplass
PÅ DO: Sarah Surland har med denne typen blider blitt en av Norges mest leste blogger. Foto: Sarah Surland/Sisteplass

SØGNE: – Det er ganske sykt. Dette har egentlig ikke gått opp for meg enda, sier Sarah Surland.

Med å fremstille seg selv som stygg, har Søgne-jenta den mest leste bloggen på nettstedet blogg.no. Hun blir av kjendisnettstedet Side2 omtalt som et internettfenomen.

I forrige uke brakte Fædrelandsvennen nyheten om 19-åringen som hadde fått 17.000 følgere på mikrobloggtjenesten Twitter. Nå er tallet oppe i 31.000, og hun har i mellomtiden opprettet en egen blogg.

Sisteplass.blogg.no har i løpet av ei uke rukket å bli den desidert mest leste bloggen med over 76.000 lesere.

– I dag har det vært enda flere lesere. Nå trenger jeg ikke låse døra på do, alle har jo sett det, ler Surland.

Prøver å være stygg

Mens andre bloggere skjuler og fjerner kvisene, tar Sarah Surland bilde av at hun popper dem.

– Jeg er ikke redd for å drite meg ut eller legge ut stygge bilder av meg selv. Andre fremstiller seg bedre, men jeg prøver å fremstille meg stygg, forklarer hun, og legger til at hun ikke har noe imot tradisjonelle rosabloggere.

– Bloggene deres har jeg selv lest og vært fan av. Jeg gjør jo egentlig det samme, men ser ikke like bra ut, sier Surland.

PÅ DO: Sarah Surland har med denne typen blider blitt en av Norges mest leste blogger. Foto: Sarah Surland/Sisteplass

PrestasjonsangstNå har hun 76.000 lesere på bloggen, 31.000 følgere på Twitter og 25.000 "likes" på Facebook. Det fører til et visst press.

– Jeg kjenner virkelig på presset nå. Forhåpentligvis klarer jeg å holde aktiviteten oppe, men alle forventer at det blir bedre for hver gang. Jeg må innrømme at jeg har litt prestasjonsangst nå. Det er ikke bare å legge ut bilde av dagen min. Det skal være morsomt i tillegg, sier hun.

– Hvilke reaksjoner har du fått fra familie og venner på oppmerksomheten?

– De synes det er veldig gøy og snakker om det hele tiden. Nesten for mye, egentlig. Det er også mange som plutselig har blitt venn med meg. Det er jo koselig, sier Surland.