Demonstrantene ledes av tidligere visestatsminister Suthep Thaugsuban, og myndighetene utstedte tirsdag arrestordre mot ham. Suthep mener regjeringen er korrupt og at tidligere statsminister Thaksin Shinawatra, som ble avsatt i et militærkupp i 2006 og senere dømt for korrupsjon, styrer landet gjennom sin søster, statsminister Yingluck Shinawatra.

Suthep sier at regjeringens autoritet er ugyldig etter at de i oktober foreslo et amnesti for personer som er dømt for politisk-relaterte lovbrudd i perioden 2006 til 2013. Forslaget vil gi Thaksin, som sitter i selvvalgt eksil, anledning til å vende tilbake til Thailand uten å måtte sone dommen.

Suthep oppfordrer demonstranter til å okkupere alle departementsbygg og rådhus, også utenfor Bangkok, slik at myndighetene ikke kan fortsette sitt arbeid som vanlig.

— Dra til alle departement og sørg for at de er omringet. Da kan de ikke lenger jobbe for Thaksin-regimet, sa Suthep til folkemengden som holder til utenfor finansdepartementet. Han sa også at om han ble arrestert, så måtte demonstrantene fortsette å kjempe mot Thaksin.

Flere hundre leger og helsearbeidere fra landsbygda samlet seg tirsdag utenfor statsministerens residens, og de krevde at hun umiddelbart fjernet helseministeren og hans sekretær for at de ikke har holdt løfter i helsesektoren, skriver den thailandske avisen the Nation. (©NTB)