KRISTIANSAND: En 49 år gammel mann fra Porsgrunn døde lørdag på Sykehuset Telemark, to uker etter at han ble utsatt for blind vold utenfor Radisson-hotellet i Aalborg.

Ifølge Varden var 49-åringen på helgetur med kolleger i den danske byen, da han skulle ta seg en røyk på gaten utenfor hotellet i 16-tiden på ettermiddagen.

Han skal da ha blitt angrepet av en norsk 24-åring.

Sparket i hodet

— 24-åringen går bort og tar et saksespark som rammer mannen i hodet. Han falt sammen og siden har ingen hatt kontakt med ham, forteller visepolitikommisær Ole Jensen i Aalborg til Varden.

Politiet i Danmark har tidligere opplyst til Fædrelandsvennen at 24-åringen er bosatt i Kristiansand. Mannen ble etter voldsepisoden varetektsfengslet for to uker, siktet for grov vold.

- Mannen som er varetektsfengslet er fra Mosby. Han er siktet for grov vold. Vi har avhørt flere vitner, og de sier at han som er fengslet helt umotivert slo den andre mannen og sparket ham i hodet, fortalte Torben Jensen, etterforskningsleder ved Nordjyllands politi, til Fædrelandsvennen to dager etter volden.

49-åringen ble hasteoperert ved Aalborg universitetshospital, og ble holdt i kunstig koma. Ifølge Varden ble han etter hvert sendt hjem til sykehuset i Skien, hvor han døde lørdag 21. september.

Husket lite

Ifølge politiet kjente ikke de to nordmennene hverandre fra før. 24-åringen skal ha vært svært beruset, og har husket lite fra hendelsen under avhør med politiet.

— Vi vet ikke hvorfor 24-åringen sparket, men vi har videobilder som viser episoden, så det er ikke tvil om hva som skjedde, sier visepolitikommisær Ole Jensen til Varden.

24-åringen skal ha erkjent omstendighetene rundt voldsepisoden.

- Han sitter nå varetektsfengslet fram til neste mandag. Da vil vi be om fire nye uker i varetekt. I så alvorlige saker er det vanlig at man sitter i varetekt til saken blir avgjort, sier Jensen.

Politiet opplyser til Varden at det skal foretas obduksjon av 49-åringen for å finne ut om det var sparket han døde av.