KRISTIANSAND: — Det at Odderøya Live har sikret seg de to hotteste EDM-artistene på planeten er bare helt sinnssykt, sier Odderøya Live-sjef, Trond Åge Nyhus i en pressemelding.

EDM betyr Electronic Dance Music, og festivalsjefen er fornøyd med å offentliggjøre en av verdens mest berømte partysvensker som avslutningsnummer på Odderøya Live 13. juli.

Avicii heter egentlig Tim Bergling og 23-åringen har gjort kometkarriere både i Europa og USA. Ved siden av Swedish House Mafia, Eric Prydz, Axwell med flere har han vært med å oversvømme verden med svensk techno de siste tre-fire årene. I fjor solgte han ut Oslo Spektrum to ganger på en dag, og i 2011 lå monsterhiten "Levels" 29 uker på VG-lista.

Sammen med David Guetta ble Avicii i 2011 nominert til Grammy for ”Beste Dance” med låta "Sunshine".

Guetta er da også det andre store EDM-navnet på Odderøya Live, selv om han spiller konsert 6. juli, en uke før hovedfestivalen 11. — 13. juli. Ander artister som har blitt sluppet til Odderøya Live denne uka er DumDum Boys, Kim Larsen, Morten Abel, Eva & the Heartmaker og Lissie.

— Det er kun de største festivalene i verden som kan skilte med David Guetta og Avicii på samme plakat. Begge er beryktet for å levere fantastiske shows hvor det visuelle og det musikalske kjemper om oppmerksomheten til publikum. Dette blir helt rått, sier Trond Åge Nyhus.