Mandag kveld kunne Margaret Aase (24) endelig slippe jubelen løs for seier i tv-serien «Norges beste fighter».

— Sykt deilig at jeg klarte det selv om jeg hadde alle odds imot meg, sier Margaret Aase.

Selv er hun på treningsleir i San Diego i USA, og har måttet holde på hemmeligheten helt siden Viasat 4-programmet var ferdig innspilt i i Thailand i februar.

— Det har vært vanskelig å holde på hemmeligheten, særlig har jeg hatt lyst til å fortelle verdens beste trener at jeg har fått betalt for all treningen vi la ned i høst, sier Aase og sikter til Leticia Ribeiro.

Mye på spill

Songdølen er blant annet verdensmester i brasiliansk jujitsu, men seieren i «Norges beste fighter», hvor utøverne har konkurrert i kampsportgrenen MMA (Mixed Martial Arts) verdsetter hun høyere.

— Dette er en helt annen greie som betyr mer. VM-gull gir meg bedre status og rangering, men skal du tjene penger i jiu jitsu, må du være instruktør. Gjennom denne seieren får jeg penger, proffkontrakt i MMA og det vil gi meg sponsorer. Her var det mye mer på spill enn bare å vinne, sier 24-åringen.

Foruten proffkontrakt i MMA og 250.000 kroner, var seieren var også en personlig triumf over alle skeptikere som har hatt vanskelig for å forstå poenget med å satse på en idrett hvor du ikke tjener penger.

— Folk har sagt at det er ikke noen fremtid i den sporten du bedriver, du må tenke på jobb og ikke bare være på farten. Men det var denne sjansen jeg hadde ventet på hele livet, og det var denne seieren jeg trente noe kollossalt for å oppnå i høst. Nå kan jeg se på denne summen som en slags årslønn for i år, sier Aase.

Sykt deilig

I finalen slo hun Fatima Pinto. Før serien begynte synes hun vel mye var lagt på Pintos premisser ettersom alle måtte pine seg ned i hennes vekt på 55 kilo. Aase har en normalvekt på 64 kilo og en matchvekt på 62. — Alt var lagt veldig til rette for Fatima, og det irriterte meg veldig før vi reiste ned. Men jeg gjorde meg ferdig med de tankene, og ettersom jeg var bombesikker på at jeg ville møte henne i finalen, trente jeg målrettet mot det lenge før serien begynte.

Det ga virkelig resultater.

— Det var veldig mange følelser som rørte seg. Sykt deilig ettersom jeg hadde alle odds imot meg, sier Margaret Aase.