Storhamar går dermed til finale med 2-1-seier i semifinaleduellen som ble spilt best av tre kamper.

I finalen venter Vipers Kristiansand. Sørlandsklubben slo Larvik klart i to strake kamper i sin semifinale.

– Jeg er kjempestolt og fornøyd med måten vi fremstår på i dag. Det er sånn det skal være. Andre omgang er noe av det beste vi har prestert, særlig defensivt, sa Storhamars Heidi Løke til TV 2 etter kampen.

– I dag skulle vi rett og slett bare vinne. Vi har følt flere kamper at vi har hatt kontroll på Tertnes, men så har det blitt jevnt hver gang. I dag skulle vi fullføre det, sa Storhamar-kaptein Betina Riegelhuth.

Hedmarksklubben trengte samtidig tid for å få fart på maskineriet på hjemmebane tirsdag.

Løftet seg

Anført av Kjerstin Boge Solås fikk Tertnes en rakettstart på kampen. Etter fem minutters spill ledet gjestene 5-1. Boge Solås, som til sommeren forlater Bergen til fordel for ungarske Siofok, sto for tre av målene.

Det er ikke første gang i sluttspillet at Storhamar har innledet en kamp svakt, og det som begynner å ligne en trend frustrerte trener Arne Senstad.

– Det ser ut som vi må begynne å gjøre noe med oppvarmingen og inngangen til kampene. Det positive er at vi klarer å snu det, sa han til TV 2 i pausen.

Trøsten var at laget hans løftet seg utover i omgangen, og halvveis sto det plutselig 5-5. Deretter fulgte laget hverandre tett fram til pause, med Storhamar et lite hestehode foran.

Halvveis sto det 15-13 til hjemmelaget på Hamar.

Avgjorde lett

Storhamar-trener Senstad slapp å se en kopi av den trege starten i innledningen av annen omgang. I stedet var hjemmelaget påskrudd og forvandlet 15-13 til 18-13 i løpet av åpningsminuttene.

Deretter så hjemmelaget seg aldri tilbake. Periodevis var det klasseforskjell på lagene. Storhamar tvang fram enkle feil hos Tertnes og straffet gjestene fra Bergen hardt.

Betina Riegelhuth var toneangivende for hedmarkingene og ble toppscorer med kruttsterke ni mål.

Nå tror Storhamar-leiren også på seier mot storgavorittene i Vipers.

– Spiller vi sånn vi gjorde i annen omgang i dag, har vi en sjanse. Alle må være påskrudd. Vi møter et godt lag, men vi er et godt lag vi også, sa Heidi Løke.

Første sluttspillfinale mellom Storhamar og Vipers spilles 18. mai.