I løpet av årets tre første måneder har til sammen 17 personer mistet livet i trafikken, noe som er en flere enn i fjor.

14 av dem som har omkommet i årets første kvartal er menn, mens tre var kvinner. Det er møteulykker som dominerer årets dødsulykker, der til sammen seks har mistet livet. I tillegg har tre fotgjengere omkommet og tre utforkjøringsulykker har blitt dødsulykker.

I 2015, 2016, 2017 og 2018 har Norge hatt de laveste dødstallene i Europa målt både i forhold til antall innbyggere og antall kjørte kilometer. I 2018 og 2017 mistet 108 og 106 livet på norske veier.

Og selv med vonde mars-tall er årets tre første måneder med på å underbygge de rekordlave dødstallene for norske veier.

– Vi er selvsagt glad for fortsatt lave tall. Men dette handler selvsagt om langt mer enn tall og statistikk. Dette handler om mennesker og skjebner. Vi skal ha færre drepte og hardt skadde i trafikken, sier veidirektør Terje Moe Gabrielsen.

I løpet av årets første måneder har det vært flest dødsulykker i Møre og Romsdal, der fem har omkommet. I Nordland har tre omkommet, mens det i Hordaland og Hedmark har vært to trafikkdrepte så langt i år. Ingen har så langt mistet livet på veiene i Østfold, Oslo, Buskerud, Vestfold, Telemark, Aust-Agder, Vest-Agder, Sogn og Fjordane, Rogaland og Finnmark.