Ole Gunnar Solskjær satte inn 1-1 fra ellevemeteren etter at den slovakiske dommeren hadde dømt straffespark for en rumensk hands.Norge trenger ikke hjelp av dansker eller rumenere for å ta 2. plassen i gruppen hvis det blir seier i høstlandskampene mot Bosnia og Luxembourg.

Kvelden så ødelagt ut for Norge da Ioan Ganea ga Romania ledelsen i det 64. minutt etter først å ha lurt Henning Berg og André Bergdølmo. Alene med Frode Olsen var han sikker. Inntil da hadde Norge vært det beste laget.

I første omgang var samme rumener alene med Olsen som da reddet mesterlig fra kloss hold.

John Carew ble snytt for straffespark fem minutter før pause da han ble lagt ned av to rumenske forsvarsspillere. I Parken pinseaften ble han også snytt for straffespark.

Men Norge hadde de fleste sjansene i 1. omgang. Ole Gunnar Solskjær skjøt i stolpen alt i åpningsminuttene, mens John Carew fulgte opp med en heading som strøk like utenfor. John Arne Riise og Solskjær hadde også kjempesjanser i sluttsekundene av 1. omgang.

Norge hevet seg stort fra den bedrøvelige kampen mot Danmark sist lørdag.

For Norge spilte John Carew og Frode Olsen best. Henning Bergs gjeninntreden i laget var positiv.