KRISTIANSAND: — Nå har vi i alle fall fått et lite pustehull, men våger ikke å ta noe for gitt. Vi har hele tiden følt at retten var på vår side, men har blitt skuffet gang på gang, sier Thomas Pedersen.

Ektefellen hans hadde egentlig frist til 8. oktober med å forlate landet, etter at de hadde fått endelig avslag på søknad om familiegjenforening. Nå får hun bli i Norge inntil det foreligger svar på en helt ny søknad om opphold.

Da Monica Bernal Sanchez fikk avslag på ankesøknaden i Utlendingsnemnda, er hovedregelen at hun måtte ha reist tilbake til det sitt opprinnelige land for å søke på nytt. Det slipper hun nå.

- Barnet trenger mor

Ekteparets advokat, Vegard Bø Bahus, mener det faktum at barnet som er norsk statsborger trenger sin mors tilstedeværelse, tilsier at Utlendingsdirektoratet bør omgjøre tidligere avslag om familiegjenforening.

For en drøy måned siden anslo advokaten overfor Fædrelandsvennen at sjansene for at Monica Bernal Sanchez skal få bli i Norge til å være 50/50. — Vi tenker at så lenge vi er sammen, er det håp om at rettferdigheten skal seire, sier Thomas Pedersen.

Bare hans inntekt teller

Kristiansanderen giftet seg med Monica Bernal Sanchez i 2005. Hun er fra Ecuador, men har bodd og arbeidet flere år i Norge. Søknaden om familiegjenforening ble avslått fordi ektemannen i 2015 tjente 18.000 kroner for lite. At ektefellen det samme året hadde en inntekt på 100.000 kroner telte ikke, da det bare er hans inntekt som skal legges til grunn. Argumenter som at hun er utdannet førskolelærer og spesialpedagog, og vil ikke ha noen problemer med å få seg jobb ble ikke vektlagt. Heller ikke at han vil komme til å tjene godt over minstekravet i år og neste år.

Avklaring etter jul

— I dag er saksbehandlingstiden i slike saker fire måneder. Dermed ser det ut til at vi i alle fall er sikret å få være sammen til over jul, sier Thomas Pedersen.

Småbarnsfaren sier det står bra til med den lille datteren deres, og at de selv til tross for søvnløse netter og store bekymringer for framtiden har det relativt bra.