Mandag var det en ny dag i retten for Britney Spears, men ei heller denne gangen møtte artisten opp foran dommeren som ga henne 1.500 dollar (7.700 kroner) i ukelønn.

Det var Britneys far og verge som ønsket å gi datteren lommepenger, men beløpet er nok ikke det største for 26-åringen som er vant til å ha langt større summer å rutte med.

Jamie Spears' advokat, Geraldine Wyle, begrunnet valget med å gi Britney noen tusenlapper ettersom hun da kan «bruke penger, ha sin frihet og ta valg hvordan hun ønsker å nyte livet».

Dette melder nyhetsbyrået Wenn.

Nye 205.000 i lønn

Under rettsmøtet ble det også klart at pappa Spears har ansatt to spesialistadvokater som skal ta seg av Britneys eiendeler og forretninger og samtidig skal fungere som konsulenter for vergene.

Til sammen får de to nye karene i Spears-teamet utbetalt 205.000 kroner i måneden.

I tillegg har Jamie Spears fått tillatelse til å betale regninger fra en konto med nesten 700.000 kroner på.

— Ga 2.000 dollar i tips

Samtidig under et annet rettsmøte, erklærte Britney Spears' advokat Stacy Phillips at hennes klient ikke ville betale de 500.000 dollarene (2,5 millioner kroner) eksmannen Kevin Federline søker for å dekke sine advokatregninger og saksomkostninger.

— Britney har allerede brukt over en million dollar på foreldrerettssaken og skal ikke behøve å betale for hennes tidligere makes utgifter i tillegg, konkluderte Phillips og beskyldte samtidig Federline for å bruke for mye penger på advokater og sin livsstil.

Et eksempel advokat Phillips trekker fram er et tilfelle der Federline skal ha gitt 2.000 dollar i tips på en restaurantregning til 365 dollar.

Hvorvidt Britney Spears må betale for K-Feds regninger ble ikke avgjort mandag, men det kan komme en dom tirsdag 11. mars.

Til tv-skjermen?

Sett bort fra rettssaler og advokater, er det aller siste Britney-ryktet at hun nå skal ha en gjesterolle i tv-showet «How I met you mother».

Britney Spears har tidligere spilt i filmen «Crossroads» og har også hatt en gjesterolle i hit-serien «Will og Grace».