Regjeringen må bli langt mer aktiv, mener professor Erling Roland ved Universitetet i Stavanger og professor Dan Olweus ved Universitetet i Bergen.Verken regjeringen eller de andre partnerne som har underskrevet manifest mot mobbing, makter å bremse de økende tallene på barn som blir mobbet i skolen, mener ekspertene.

— Denne regjeringen har vært langt mindre på banen enn sine forgjengere i kampen mot mobbing. Det er ikke nok bare å videreføre et manifest mot mobbing. Man må sette kjøtt og blod på dette arbeidet, sier Roland til VG.

I år har kun ni nye skoler tatt i bruk programmet. Fra før er det 827 skoler som har innført programmet i løpet av de siste åtte årene. Ingen vet hvor mange av disse som fortsatt bruker programmet aktivt.

— Det er mulig at arbeidet mot mobbing har kommet noe i bakleksen i forbindelse med innføringen av Kunnskapsløftet, sier politisk rådgiver Audun Herning i Kunnskapsdepartementet.

Regjeringen jobber nå med å lage et nytt manifest mot mobbing som skal stå klart når det nåværende manifestet går ut ved nyttår. (©NTB)