SVs parlamentariske leder, som er mangeårig venn av helseministeren, var misfornøyd med behandlingen han fikk på Ullevål universitetssykehus. Da ringte Hanssen selv tre sykehustopper for å forsikre seg om at SV-toppen fikk god behandling, meldte Dagbladet lørdag.Etter å ha fått krass kritikk av Frps Siv Jensen og SVs Olav Gunnar Ballo, sier Hanssen nå at han ikke burde grepet inn i kameratens sak.

— Jeg ser av debatten dette har skapt at dette er telefoner jeg ikke burde tatt. Dette fordi det er skapt et inntrykk av at Inge Ryan har fått bedre helsetjenester fordi han kjenner helseministeren. Det var absolutt ikke min intensjon, og jeg er lei meg for at jeg har bidratt til å skape et slikt inntrykk, sier Hanssen til NTB.

Fremskrittspartiets Siv Jensen og Harald T. Nesvik var lørdag ute og kritiserte helseministeren for å særbehandle kameraten.

— Vi har mange ganger henvendt oss til ministeren om enkeltskjebner i Helse-Norge, men standardsvaret er at han ikke kan gripe inn i enkeltsaker. Hvis dette er en ny linje fra Hanssen, forventer vi at han begynner å gripe inn når han får henvendelser om vanlige folk i vanskelige behandlingssituasjoner også, sier Nesvik, som er leder for Stortingets helse- og omsorgskomité, til NTB. (©NTB)