— Jeg er overbevist om at det ikke finnes noen snarveier i en konflikt som har vart i flere tiår. Fred er hardt arbeid. Fred kommer ikke gjennom uttalelser eller resolusjoner i FN. Om det hadde vært så enkelt, ville det ha vært oppnådd allerede, sa Obama i sin tale onsdag.Under hovedforsamlingen i FN denne uken planlegger palestinerne å legge fram en søknad om medlemskap i FN og anerkjennelse av en palestinsk stat. En rekke land, deriblant Israel og USA, er imot framstøtet, men mange land støtter også palestinernes plan.

— Til syvende og sist er det israelerne og palestinerne, og ikke vi, som må komme til enighet om sakene som splitter dem. Om grenser, sikkerhet, flyktninger og Jerusalem, fortsatte Obama.

Den amerikanske presidenten snakket fra samme talerstol som da han for ett år siden ba verden om å gå sammen og åpne for en palestinsk stat som nytt medlem i FN innen tolv måneder.

— For ett år siden sto jeg her og ba om et selvstendig Palestina. Jeg mener fortsatt at palestinerne fortjener en egen stat. Men fred kan kun oppnås mellom israelerne og palestinerne selv, sa Obama og gjentok budskapet om at USA kun støtter en fremforhandlet løsning mellom partene. (©NTB)