«Ingen grenser» var en av fjorårets mest sette programmer på NRK, med et snitt på over 1,2 millioner og en topp på over 1,4 millioner. Nå skal det sendes på TV2, og opptakene er nettopp begynt.

På NRK ble programmet ledet av villmarksmannen Lars Monsen, men han er nå erstattet av den pensjonerte skimesteren Oddbjørn Hjelmeset.

Til TV2 sier Fjeldal følgende om motivasjonen for å bli med på å nå Hardangergjøkulen på 1900 meters høyde:

— Jeg vil teste mine egne grenser, bli kjent med nye folk og få fine naturopplevelser.

Over 1000 personer søkte om å få bli med i årets «Ingen Grenser», og Fjeldal sier til VG han egentlig bare søkte for å se hvor langt han kunne komme.

Nå er han igang.

Jobben hans er å kjøre anleggsdumper, og han trener hver eneste dag. Fædrelandsvennen laget en reportasje på ham i 2005. Fra den klipper vi følgende:

«Sykdommen gjør at han bruker fem ganger så mye energi som deg og meg for å komme gjennom hverdagen. Likevel biter han tennene sammen, har guts og overskudd nok til å utfordre både sykkel og 120 kilo i benkpress.

— Det handler om å ikke gi seg, forklarer han.

Unge Fjeldal er byens ubestridte treningsfantom. Hver dag dukker han opp på helsesenteret, innstilt på to timers økter. På programmet står grunntrening med gjennomgang på 13 ulike apparater i tur og orden – etter 20 minutters oppvarming på sykkel på høyt nivå.

— Men er ikke denne treningsdosen i drøyeste laget?

— Nei, du vet vel hvem du snakker med, ler unggutten og strutter av selvtillit i dag.

— Har du først begynt, er det vanskelig å stoppe. Trening gjør meg friskere. Jeg orker mer og har overskudd. Dessuten er det sosialt. Jeg har noe å gjøre hver dag, betror han.»