OSLO/LISTER: — Jenta kom til Norge i går kveld, etter å ha blitt hentet i Italia av barnevernet. Det er barnevernet som har omsorgen for henne, og det står bra til med henne, sier Inger Marie Støen, bistandsadvokat for den to år gamle jenta til Fædrelandsvennen.

Den to år gamle jenta bodde sammen med sin 17 år gamle mor på asylmottaket i Lyngdal før hun ble drept. Det var TV2 som først meldte at jenta nå er tilbake i landet.

— Det er selvfølgelig en lettelse at hun nå endelig har kommet tilbake til Norge, sier Støen til kanalen.

Faren nekter for drap

Den 28-årige barnefaren er siktet for forsettlig drap på toåringens 17 år gamle mor på Grua 12. juni i år. Den afghanske mannen ble pågrepet i Italia fire dager senere. Han tok med seg toåringen da han dro fra Norge etter drapet. Mannen sitter varetektsfengslet, men nekter for å ha noe med drapet å gjøre.

28-åringen er afghaner og ankom Norge tidligere denne måneden etter å ha blitt utlevert av italiensk politi.

Lister barnevern har nå ansvaret for jenta, siden hun og moren var bosatt i Lyngdal.

— Det jeg kan si, er at denne jenta er godt ivaretatt. Jeg har ikke noen opplysninger utover det. Lister barnevern har formelt ansvar for jenta, sier Mette Madsen, barnevernleder i Lister barnevern.

- Er jenta plassert hos familie?

— Det ønsker jeg ikke å kommentere, sier Madsen.

Ansatte fra Lister hentet jenta

Hun bekrefter at det er ansatte fra Lister barnevern som har hentet den to år gamle jenta i Italia.

— Dette har vært en vanskelig og spesiell sak for oss, men vi har hatt gode rådgivere rundt oss som har hjulpet oss gjennom hele prosessen, sier Madsen.

Jenta har vært hos det italienske barnevernet siden faren ble pågrepet fire dager etter drapet.

- Hvorfor har det tatt så lang tid å få jenta tilbake til Norge?

— Det har vært jobbet veldig hardt fra norske myndigheters side for å få jenta hjem. Svaret på hvorfor det har tatt lang tid, ligger i Italia, sier bistandsadvokat Støen til Fædrelandsvennen.